Salata marocana de cartofi si sfecla rosie

Legume hranitoare fierte si sezonate intr-un amestec de culori si gusturi specifice bucatariei nord-africane.

 

<p>Ingrediente

600 g sfecla rosie
400 g cartofi nesfaramiciosi
2 cepe verzi
3 rosii
2 catei de usturoi
1/2 legatura de patrunjel
6 crengute de coriandru
100 g masline negre
Pentru vinegreta
5 linguri otet de vin alb
6 linguri ulei de masline
sare
piper negru proaspat macinat
1 praf boia de ardei foarte iute

Timp preparare: 30 minute
Timp de fierbere: 1 1/2 ora
Timp de marinare: 30 minute
Se obtin 4 portii

Pe portie:
385 kcal, 5 g proteine, 27 g grasimi,
28 g glucide

Preparare

1. Capatanile de sfecla rosie se spala, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se fierb. Fierberea dureaza 1-1 1/2 ora, pana cand furculita se poate infige usor in sfecla. Se pastreaza 4 linguri de apa in care a fiert sfecla, restul se arunca. Se trece sfecla prin apa rece, apoi se lasa la racit.
.2 Se spala cartofii. Cu 30 minute inainte ca sfecla sa fie fiarta, se pun cartofii la fiert in alta oala si se fierb 20-30 minute. Se trec prin apa rece, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja sfecla si cartofii, se taie in doua, iar apoi, in felii de 0,5 cm. Se pun in doua castroane separate.
3. Se curata cepele verzi, se spala si se taie in rondele. Se toarna apa clocotita peste rosii, se scot pielitele si se taie cotoarele. Se taie rosiile in doua, se scot semintele si se taie rosiile in cubulete. Se amesteca rosiile si ceapa cu sfecla rosie.
4 Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se spala patrunjelul si coriandrul, se scutura de apa, se toaca marunt frunzulitele. Se adauga la amestecul de sfecla rosie usturoiul, verdeata si apa de la fiert.
5. Pentru vinegreta se toarna intr-un castron otetul de vin, uleiul de masline, 1/2 lingurita sare si cate 1 praf de piper si boia iute si se bat bine cu telul. Doua treimi din vinegreta se inglobeaza in salata de sfecla rosie, restul se pune la cartofi.
6. Ambele salate se tin 30 minute acoperite, la rece. Apoi se potriveste gustul cu sare, piper si, la nevoie, cu otet. Cel mai bine se asaza salata de sfecla rosie in centrul unui platou, iar in jur, se aranjeaza cartofii. Se orneaza salata cu masline si se serveste.</p>

Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza