Salata in straturi cu maioneza cu iaurt

In loc de maioneza poti folosi crema de salata cu continut redus de grasimi sau combina pe jumatate cu iaurt degresat

 

<p>Ingrediente

200 g boabe de porumb (din conserva)
300 g fasole galbena fideluta (din borcan)
1 salata aisberg
cate 1 ardei gras rosu si galben
250 g sunca fiarta, la bucata
200 g branza Gouda, la bucata
2 legaturi ridichi de luna
4 castraveti murati
1 legatura de patrunjel
1/2 legatura de marar
3 crengute de cimbru
1 legatura de cibulet
200 g maioneza de salata (50% grasime)
300 g iaurt
2 linguri lapte
1/2 lingurita mustar semiiute
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingura otet de vin alb
sare
piper proaspat macinat
1/2 lingurita boia dulce
150 g paine integrala de secara

Timp preparare: 40 minute plus
Timp de racire: 1 ora
Se obtin 4 portii
Pe portie: 490 kcal, 23 g proteine, 34 g grasimi, 24 g glucide,

Preparare

1. Se scurg boabele de porumb si fasolea. Se curata salata aisberg, se spala si se centrifugheaza, apoi se taie in bucati de 3 cm. Ardeii grasi se taie in doua, se curata, se spala si se taie in bucati de 2 cm.
2. Se inlatura grasimea de pe marginea suncii si se taie carnea in cubulete. Se descojeste branza si se taie in fasii inguste. Se curata ridicihile de luna, se spala si se taie in sferturi. Castravetii acri se taie in rondele.
3. Patrunjelul, mararul, cimbrul si cibuletul se spala si se zvanta. Se toaca marunt frunzele si se taie coditele de cibulet in tubulete fine. Intr-un vas inalt de sticla se pun pe rand cate un strat de ridichi, de porumb, de sunca, de castraveti acri, de ardei grasi, de branza si de fasole fideluta.
4. Se pun intr-un castron maioneza, iaurt si lapte si se amesteca pana devin cremoase. Se inglobeaza mustarul, uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dressingul din belsug cu sare, piper si boia dulce. Se adauga verdeturile tocate si se toarna dressingul peste salata. Se tine salata acoperita 1 ora la rece, sa se patrunda gusturile. Se faramiteaza painea de secara si se presara peste salata. Se serveste imediat. Alaturi, se potriveste paine alba.</p>

Vote it up
246
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza