Salata frisee cu ochiuri romanesti si bacon

Din volumul "Super Salate"

 

Ingrediente

Pentru 4 portii

3 salate frisee

1 legatura de ceapa verde

5 linguri otet cu verdeturi

4 linguri otet de germeni de porumb

1 varf de cutit mustar cu verdeturi

1 varf de cutit hrean ras

sare

piper negru proaspat macinat

150 g bacon in felii subtiri

4 oua

Pe portie

255 kcal, 16 g proteine, 20 g grasimi,

2 g glucide

timp: 20 minute

Preparare

1 Se curata salata frisee, se spala, se centrifugheaza si se taie in bucati potrivite care se aranjeaza pe patru farfurii mari. Se curata ceapa verde, se spala, se taie in rondele si se presara peste frunzele de salata.

2 Pentru vinegreta se bat cu telul 2 linguri de otet cu 2 linguri ulei, mustar, hrean, sare si piper. Se picura peste portiile de salata.

3 Se toarna intr-o cratita mare 8 cm de apa si 3 linguri de otet si se dau in clocot. Intre timp, se incing 2 linguri de ulei in alta tigaie si se prajesc feliile de bacon pe ambele parti p]na devin crocante.

4 Ouale se sparg pe rand intr-o spumiera si se lasa sa alunece cu grija in apa clocotita. Cu doua linguri se impinge albusul spre galbenus pana cand incepe sa se inchege. Se da focul mai mic, cat sa nu mai clocoteasca. Se fierb ouale 4-5 minute, se scot, se scurg si se decupeaza forma dorita. Se presara sare si piper deasupra si se aranjeaza impreuna cu feliile de bacon peste salata. Se serveste imediat.

Util: Prepararea ochiurilor romanesti

1 Se pune la fiert apa cu otet intr-o tigaie adanca. Se sparge oul intr-un polonic si se lasa sa alunece cu grija in apa gata sa dea in clocot. Intr-o cratita mare, se pot pregati deodata maximum 6 oua, la o temperatura aflata la limita punctului de fierbere.

2 Pentru a verifica daca e facut, se ia oul cu spumiera si se apasa usor cu degetul. Albusul trebuie sa fie tare, iar galbenusul moale.

3 Se scoate oul din apa, se scurge si se decupeaza doar marginea franjurata cu un cutit ascutit sau cu o foarfeca.

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza