Salata dulce-acrisoara de paste

Pastele sticloase nu se fierb, ci se inmoaie doar in apa clocotita. Apoi se taie cu foarfeca in segmente mai scurte.

 

<p>Ingrediente

200 g paste sticloase (din amidon de fasole mungo)
250 g ciuperci shiitake proaspete
1 catel de usturoi
200 g varza de China
2 morcovi
1 ardei gras rosu
3 cm radacina de ghimbir proaspata
3 linguri ulei de floarea-soarelui
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1 lingura zeama de lamaie verde
sare
piper negru proaspat macinat
2 lingurite zahar brun

Timp preparare: 30 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 325 kcal, 9 g proteine, 11 g grasimi, 48 g glucide

Preparare

1. Se toarna apa clocotita peste paste si se lasa 10 minute la inmuiat. Se curata ciupercile shiitake cu servete de hartie, se scot cozile si se taie palaria ciupercilor in felii. Catelul de usturoi se curata si se toaca marunt.
2. Se curata varza de China, se spala si se scurge. Frunzele se taie in fasii subtiri. Se curata morcovii, se spala si se taie in betigase fine. Se taie ardeiul in doua, se curata, se spala si se taie in fasii fine. Radacina de ghimbir se curata si se toaca. Se scurg pastele si se taie in segmente mai scurte.
3. Se amesteca intr-un castron varza de China cu morcovii si taiteii. Uleiul se incinge intr-o tigaie si se prajesc ciupercile in el. Se adauga usturoiul si ghimbirul si se mai prajesc 3 minute. Se stinge totul cu sos de soia si se ia de pe foc. Se potriveste gustul sosului cu zeama de lamaie verde, sare, piper si zahar brun.
4. Se rastoarna sosul cu ciuperci peste celelalte ingrediente ale salatei si se amesteca. Se mai potriveste gustul cu sare, piper si otet. Se aranjeaza in boluri mici, se orneaza fiecare portie cu fasii de ardei si se serveste.</p>

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza