Salata de telina si morcov

Telina se digera mai usor daca fierbi tijele la aburi 5-10 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati groase de 2 cm.

 

<p>Ingrediente

500 g tije de telina
cate 4 frunze mari de batavia, radicchio si romana
2 morcovi
2 clementine
1 ceapa rosie mica
100 g branza proaspata de capra
50 ml suc de clementine proaspat stors
2 linguri ulei de germeni de porumb
1 lingura otet de vin alb
1 lingura zeama de lamaie
sare, piper negru macinat mare
60 g alune pecan sau mieji de nuca

Timp preparare: 30 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 240 kcal, 6 g proteine, 20 g grasimi, 10 g glucide

Preparare

1. Se curata tijele de telina. Se indeparteaza atele groase, apoi se taie, cu un cutit sau pe razatoare, in rondele. Se spala frunzele de salata si se lasa la scurs.
2. Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se descojesc clementinele, se desfac in felii si se taie fiecare felie de-a latul in doua.
3. Se curata ceapa si se toaca marunt. >ntr-un castron mare se pun telina, morcovii, clementinele si ceapa.
4. Se pune branza de capra intr-un castron, se adauga suc de clementine si se amesteca pana devine crema. Se inglobeaza in pasta de branza uleiul, otetul, zeama de lamaie, sarea si piperul. Dressingul se adauga la legumele si fructele din castron si se amesteca usor.
5. Se aranjeaza salata in patru farfurii: mai intai se pune cate 1 frunza din fiecare soi de salata pe farfurie. Deasupra se asaza cruditatile rase.
6. Fiecare portie se orneaza cu alune pecan sau mieji de nuca. Se servesc imediat. La aceasta salata merge paine cu nuca sau bagheta.</p>

Vote it up
234
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza