Salata de rucola si radicchio cu rosii de cocteil

Se aranjeaza pe un platou mai intâi frunzele de rucola, apoi cele de radicchio, rosiile si in final inelele de ceapa.
 


Ingrediente:

3 linguri otet balsamic, 4 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 200 g
rucola, 1 salata radicchio mica, 200 g rosii de cocteil, 1 ceapa alba mica,
sare, piper negru macinat mare, 50 g parmezan.


Preparare:

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul de masline. Se curata catelul de usturoi
si se zdrobeste cu lama cutitului. Se pune in amestecul de ulei si otet si se
lasa un timp sa-si traga aromele. Intre timp, se spala rucola, se indeparteaza
cozile tari si frunzele neaspectuoase. Se centrifugheaza frunzele de rucola si
se taie in bucati nu prea mici. Se spala radicchio, se curata si se taie in patru.
Se indepartea-za cotorul, apoi se taie frunzele in bucati potrivite. Se spala
rosiile, se taie in jumatati. Se descojeste ceapa si se taie in inele subtiri. Se
aranjeaza pe un platou mai intâi frunzele de rucola, apoi cele de radicchio,
rosiile si in final inelele de ceapa. Se scoate usturoiul din ulei. Se bate
amestecul de ulei si otet cu telul si se sareaza. Se stropeste salata cu el.
Apoi se presara piper. Parmezanul se taie in felii foarte subtiri cu un cutit
ascutit sau se da pe razatoarea pentru castraveti. Se aranjeaza feliile pe
salata. Se serveste salata imediat. Se asorteaza cu felii de paine ciabatta
frecate cu usturoi si stropite cu ulei de masline.

Se obtin 4 portii.

Pe portie: 200 kcal; 7 g proteine; 15 g grasimi; 9 g
glucide.


Timp
preparare:

20 minute

Vote it up
177
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza