Salata de ridichi pe pat de castraveti

Ingrediente mai putin folosite, intr-o o salata pe care lacto-vegetarienii o pot servi impreuna cu cateva felii de cascaval.

 

<p>Ingrediente

1 ridiche alba
sare
1 castravete de salata
2 legaturi de ridichi de luna
1/2 legatura de patrunjel
3 frunze de roinita
1 mana de hasmatuchi
1/2 legatura de cibulet
1 lingura otet de vin alb
1 lingura zeama de lamaie
3 linguri ulei de rapita
piper negru proaspat macinat
1 mana de muguri de ridiche

Timp preparare: 25 minute
Se obtin 4 portii

Pe portie:
130 kcal,
4 g proteine
9 g grasimi
7 g glucide

Preparare

1. Se descojeste ridichea si se decupeaza cu un aparat special sau cu un cutit ascutit spirale de ridiche foarte subtiri. Se sareaza din belsug si se lasa 15 minute, ca sa iasa sucul.
2. Se spala castravetele si se descojesc pe lung fasii foarte subtiri, in asa fel incat sa se creeze o alternanta de portiuni cu si fara coaja. Se da castravetele pe razatoarea de varza, obtinand felii extrem de fine. Castravetele se aranjeaza pe farfurii sau pe un platou.
3. Se curata ridichile de luna, se spala si se taie in felii. Se lasa sa se scurga. Se aranjeaza cele doua feluri de ridiche pe patul din felii de castravete. Se spala verdeturile, se scutura de apa, se toaca frunzulitele. Cibuletul se taie in tubulete fine.
4. Pentru vinegreta se bat cu telul intr-un castron otetul, uleiul, putina sare si piper. Se adauga verdeturile la vinegreta si se stropeste salata de ridichi cu ea.
5. Se spala mugurii de ridiche si se zvanta cu servete de hartie. Apoi se rup bucati si se presara peste salata. Se serveste salata imediat, insotita de felii de cascaval si paine neagra.

De stiut:
Frunzulitele fragede de ridiche de luna se toaca si se presara peste salate - au un gust usor aspru si contin, asemenea ridichilor, cresonului si mugurilor de ridiche, uleiuri volatile valoroase.</p>

Vote it up
214
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza