Salata de nasturel cu branza de capra si crutoane cu usturoi

Din volumul "Super Salate"

 

<p>Ingrediente
Pentru 4 portii

3 felii de paine de secara
1 catel mare de usturoi
30 g unt
100 g nasturel
100 g portulaca
1 esalota
2 linguri otet de Cassis
2 linguri ulei de rapita
1/4 lingurita mustar de Dijon
sare
piper multicolor, pisat mare
4 bile de branza proaspata de capra (de cate 25 g)

Pe portie
275 kcal, 7 g proteine, 19 g grasimi,
18 g glucide
timp: 30 minute

Preparare

1 Se incinge cuptorul la 80 grade Celsius (treapta de pastrare la cald). Se descojeste painea si se taie in cuburi de 2 cm. Se descojeste catelul de usturoi si se taie in doua, pe lung.
2 Se topesc 20 g unt intr-o tigaie si se da usturoiul 2 minute prin untul incins. Apoi se scoate si se arunca. Se pun cuburile de paine in untul aromat cu usturoi si se rumenesc pe toate partile. Se pun intr-un castron, se acopera si se tin in cuptorul incins.
3 Nasturelul si portulaca se spala, se scurg si se taie in bucati potrivite. Se descojeste esalota si se toaca marunt. Se amesteca frunzele de salata cu esalota in alt castron. Se bat cu telul otetul, mustarul, sarea si piperul si se adauga vinegreta la salata.
4 Se incinge in tigaie restul de unt si se prajesc bucatile de branza pe fiecare parte cate 4 minute pana cand incep sa se topeasca si capata o crusta aurie. Se aranjeaza salata pe un platou si se garniseste cu branza fierbinte de capra si crutoane. Se serveste imediat.

De stiut:
Pentru crutoane se poate folosi paine din faina integrala; in acest fel, salata va beneficia de un plus de fibre.</p>

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza