Salata de mazare pastai

A aparut mazarea noua. Atentie la cumparare: unii cultivatori o stimuleaza cu ingrasamant ca sa prinda pretul bun de inceput de sezon.

 

<p>Ingrediente

450 g pastai fragede de mazare
sare
2 inimi de salata verde
3 cepe verzi
2 linguri ulei de floarea-soarelui
2 linguri otet de vin alb
piper negru proaspat macinat
1 legatura/cutie de creson
2 felii de toast din faina integrala
1 catel de usturoi
20 g unt

Timp preparare: 30 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 175 kcal, 4 g proteine, 11 g grasimi, 13 g glucide

Preparare

1. Se spala si se curata pastaile de mazare, se scot atele, daca e cazul. Se oparesc 1 minut in apa usor sarata. Se cufunda in apa foarte rece si se scurg.
2. Se spala inimile de salata, se centrifugheaza si se taie in fasii. Se curata cepele verzi, se spala si se taie in rondele. Fasiile de salata se aranjeaza in patru boluri sau farfurii. Se pun deasupra pastaile de mazare si se presara ceapa verde.
3. Se prepara o vinegreta dintr-un amestec de ulei de floarea-soarelui, otet de vin alb, piper si sare. Se picura peste portiile de salata. Se taie cresonul cu foarfeca si se presara peste portii.
4. Se taie feliile de paine in cubulete. Se curata usturoiul si se taie pe lung in doua. Se incinge untul intr-o tigaie de teflon si se prajeste usturoiul 1/2 minut, cu partea taiata in jos.
5. Se scoate usturoiul din tigaie si se arunca. Se pun cubuletele de paine in untul aromat cu usturoi si se rumenesc pe toate partile. Se presara peste portiile de salata, care se servesc imediat.

Oparirea pastailor de mazare

1. Pentru a le pastra culoarea, pastaile de mazare se oparesc inainte de a fi pregatite. Pentru aceasta se spala si se rup capetele, scotand atele, daca e cazul.

2. Se pun pastaile curatate in apa clocotita, usor sarata, si se fierb 1 minut la foc mare.

3. Se scot pastaile din apa clocotita cu o spumiera si se cufunda imediat intr-un vas umplut cu apa rece ca gheata, se scot si se lasa la scurs.</p>

Vote it up
192
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza