Salata de legume si paine din Toscana

La alegerea painii se va avea in vedere ca miezul sa nu aiba gauri prea mari, pentru a putea fi taiata in portii egale.

 

Din volumul "Super Salate"

 

<p>Ingrediente
Pentru 4 portii

300 g paine de Toscana sau ciabatta
1 ceapa mare rosie
2 rosii
2 cozi de telina
2 castraveciori de gradina
1/2 legatura de busuioc
3 crengute de oregano proaspat
4 linguri ulei de masline
sare, piper negru proaspat macinat
3 linguri otet de vin rosu

Pe portie
310 kcal, 7 g proteine, 13 g grasimi,
40 g glucide
timp preparare: 25 minute
plus timp de racire: 1 ora

Preparare

1 Se taie painea in felii groase si se uda cu putina apa. Se lasa la inmuiat, apoi se stoarce si se rupe in bucatele. Se pun bucatelele de paine intr-un castron.
2 Se descojeste ceapa si se toaca. Se spala rosiile, se taie in doua, se scot cotoarele si se taie in cubulete.
3 Cozile de telina se curata, se spala si se taie in fasii inguste. Se spala castravetii, se descojesc, se taie pe lung in patru, apoi in bucatele. Toate legumele se adauga in castronul cu paine.
4 Verdeata se curata cu hartie sau se spala si se zvanta. Se rup frunzulitele de pe codite. Frunzulitele de busuioc se taie in fasii fine, cele de oregano se toaca marunt.
5 Verdeturile se amesteca in salata impreuna cu uleiul de masline, sare si piper. Se tine castronul acoperit 1 ora la rece. La sfarsit, se adauga otetul de vin rosu. Se mai potriveste gustul cu sare si piper si se serveste.

Util:
La alegerea painii se va avea in vedere ca miezul sa nu aiba gauri prea mari, pentru a putea fi taiata in portii egale.</p>

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza