Salata de legume cu ton din Mallorca

Fasolea verde cruda contine substante care stimuleaza coagularea sangelui, determinand simptome de intoxicare. Prin infierbantare, aceste substante sunt distruse. De aceea, fasolea verde nu se va consuma niciodata cruda!

 

Din volumul "Super Salate"

 

<P>

Ingrediente

Pentru 4 portii
150 g mazare congelata
150 g fasole verde congelata
sare
3 cartofi fierti in coaja din ajun
(dintr-un soi care nu se sfarama)
cate un ardei gras galben si verde
1 ceapa alba
2 rosii
100 g masline cu gogosari
200 g ton (in saramura, din conserva)
1 catel mic de usturoi
4 linguri maioneza
1 lingura ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
piper negru proaspat macinat
felii de lamaie pentru ornat

Pe portie
450 kcal, 18 g proteine, 28 g grasimi, 28 g glucide
timp: 35-40 minute

Preparare
1 Se pun la fiert intr-o oala 100 ml apa cu 1/2 lingurita sare. Cand apa fierbe, se adauga mazarea si fasolea; se fierb acoperite 10-15 minute. Apoi se toarna intr-o sita, strangand lichidul intr-un vas pus dedesubt. Legumele se lasa la scurs si la racit, apoi se taie fasolea in bucati.
2 Se descojesc cartofii si se taie in cuburi de 3 cm. Se taie ardeii pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se taie in f]sii scurte. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se spala rosiile, se taie in doua, se scot cotoarele si apoi se taie in opt felii.
3 Se aranjeaza mazarea, fasolea, ardeii, ceapa, rosiile si cartofii intr-un castron putin adanc. Se scurg maslinele si tonul; optional, maslinele se taie in doua.
4 Se curata usturoiul si se toaca marunt ori se trece prin presa de usturoi. Se pun intr-un castron maioneza, uleiul de masline, zeama de lamaie si 3 linguri din apa in care au fiert legumele si se amesteca bine.
5 Se condimenteaza dressingul cu sare si piper si se toarna peste legumele din castron. Se desfac bucatile de ton si se aranjeaza impreuna cu maslinele si feliile de lamaie peste salata.

Util:
Fasolea verde cruda contine substante care stimuleaza coagularea sangelui, determinand simptome de intoxicare. Prin infierbantare, aceste substante sunt distruse. De aceea, fasolea verde nu se va consuma niciodata cruda!

Versiune: Salata de legume cu pasta de ton
Se curata si se spala cate 1 ardei gras rosu si galben, 3 rosii, cate 2 castraveciori de gradina, morcovi si cozi de telina. Daca e necesar, se descojesc. Se taie totul in cubulete si se aranjeaza pe un platou. Se curata 1 ceapa alba si se toaca marunt. Se scurg 200 g de ton (conservat in saramura), se desfac bucatele si se pun impreuna cu ceapa intr-un castron. Se amesteca tonul cu 2 linguri maioneza, 100 g iaurt, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, sare cu verdeturi si piper pana se omogenizeaza. Se pune pasta pe salata de legume, se presara 2 linguri patrunjel tocat si se serveste.</p>

Vote it up
234
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza