Salata de fructe de mare si paste

O salata rece cu gust de mare este un foarte bun aperitiv sau un fel de mancare potrivit pentru un picnic.

 

<p>Timp preparare: 20 de minute, plus 3-4 ore de repaus
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

500 g midii proaspete
75 ml vin alb
Sucul de la 1-2 lamai
Sare si piper negru
250 g paste, cum ar fi fusilli (spirale) sau farfalle (fundite)
50 g creveti, decongelati daca au fost congelati
2 catei de usturoi, tocati marunt
50 g patrunjel proaspat, tocat
4 cepe verzi, tocate

Preparare

1. Se curata midiile sub jet de apa, indepartand suvitele. Se arunca midiile care au cara­pacea distrusa sau cele deschise, precum si cele care nu se inchid atunci cand sunt apasate. Se pun apoi intr-o cratita impreuna cu vinul, se acopera si se dau intr-un clocot. Se lasa sa fiar­ba 2-3 minute pana cand se deschid. Apoi se in­de­parteaza de pe foc cratita si se lasa sa se raceasca.
2. Se strecoara lichidul in care au fiert midiile si se pune intr-un castron mic. Se arunca midiile care nu s-a deschis dupa fierbere. Se adauga sucul de lamaie in lichidul de la midii pentru a se face sosul. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa deoparte.
3. Se pune la fiert o cratita cu apa, se adauga in ea pastele si un praf de sare. Se lasa pastele sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet. Dupa fierbere, se strecoara si se pun intr-un castron mare cu putin sos de midii pentru a nu se usca.
4. Daca crevetii sunt mari, se taie in jumatati. Se adauga in castronul cu paste urmatoarele: midiile, crevetii, usturoiul, patrunjelul si ceapa verde. Se amesteca.
5. Se toarna restul de sos peste salata si se amesteca bine. Se acopera si se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi astfel incat aromele sa se poata dezvolta. Se mai potriveste gustul. Salata se aduce la temperatura camerei inainte de a se servi.

Varianta: midiile sunt esentiale pentru aceasta reteta, dar se poate folosi sepie in loc de creveti.</p>

Vote it up
222
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza