Salata de fructe de mare cu sos de lamaie si verdeturi

Din lichidul in care se fierb fructele de mare se prepara un sos mai bogat in arome si in vitamina B.
 



Ingrediente:
1 cana vin alb sec, 1 lingurita tarhon uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 1
duzina de scoici, bine spalate, 340 g creveti mari, decorticati, 225 g scoici
St Jacques, taiate in doua, 1/4 cana suc proaspat de lamaie, 1 lingura ulei de
masline, 1 1/2 lingurita mustar de Dijon, 2 cozi de telina, taiate in doua pe
lungime si apoi taiate transversal in felii de 0,5 cm, 2 ardei grasi rosii,
taiati cubulete, 1/3 cana patrunjel tocat.


Preparare:
Intr-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul si oregano; se pun la
fiert la foc mare. Cand fierb, se adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5
minute sau pana se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minu­te, deoarece nu se
deschid toate o data). Se scot pe masura ce se deschid (cele care nu se deschid
se arunca); se pastreaza lichidul in cratita. Cand s-au racit destul, se scoate
carnea din cochilii si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca. Se
incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se adauga crevetii si se fierb 3-4
minute sau pana sunt facuti. Cu o spumiera, se scot crevetii, pastrand lichidul
in cratita. Cand s-au racit suficient se taie in doua pe orizontala si se pun
in castronul cu scoici. Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se
adauga scoicile si se fierb 2 minute sau pana sunt facute. Cu o spumiera se
scot scoicile in castron, pastrand lichidul in cratita. Lichidul in care au
fiert fructele de mare se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se
masoara 1/2 cana. Intr-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul pastrat,
sucul de lamaie, uleiul si mustarul. Se toarna sosul peste fructele de mare. Se
adauga telina, ardeiul gras si patrunjelul; se amesteca bine. Salata se tine la
rece pana in momentul servirii.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 208 calorii; 5,5 g total grasimi (13 la suta
saturate); 30 g proteine; 9 g carbohidrati; 1,2 g fibre; 138 mg colesterol; 285
mg sodiu.

Vote it up
160
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza