Ingrediente:
2 linguri seminte de floarea-soarelui, 1 escarola mica, 250 g mere acrisoare, 1
lingura zeama de lamaie, 1 ridiche mica neagra (100 g), 150 g smantana
fermentata, 1 lingura otet de mere, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 praf
de zahar, sare, piper proaspat macinat, 1/2 cutie de creson.
Se obtin 4 portii.
Pe portie: 220 kcal; 6 g proteine; 17 g grasimi; 11 g
glucide.
Timp
preparare:
25 minute
Preparare:
Se rumenesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie fara grasime. Se
transfera intr-o farfurie si se lasa sa se raceasca. Se taie cotorul escarolei,
iar frunzele se spala cu apa calduta. Frunzele se centrifugheaza pentru a le
zvanta.
Se spala merele, se taie in sferturi, se scot
cotoarele, apoi se taie in bucati. Se amesteca merele intr-un castron cu zeama
de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Se curata ridichea, se spala, se descojeste
si se rade pe razatoarea mica.
Se pune ridichea intr-un castron, se adauga smantana,
ulei de floarea-soarelui, zahar, sare si piper. Se amesteca totul. Se taie
frunzele de escarola in fasii fine si se inglobeaza in dressing; in final se
adauga bucatile de mar.
Se asaza salata in farfurii si se presara pe deasupra
semintele de floarea-soarelui. Se taie cresonul cu foarfeca si se orneaza cu el
portiile de salata. Se serveste imediat.
Util:
Frunzele exterioare ale escarolei de iarna sunt adesea tari ca o bucata de
piele.
De aceea trebuie
sa fie taiate in fasii deosebit de fine ori sa nu fie folosite.