<p>Ingrediente
1 salata radicchio mare si ferma
2 portocale pentru suc
1 bulb de fenicul mare sau 2 mici, cu verdeata
2 cepe mici albe
1 lingura otet de vin alb
1 lingura zeama de lamaie
4 linguri ulei de masline
1 crenguta de rozmarin
sare
piper negru proaspat macinat
100 g masline negre
Timp preparare: 25 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie:
235 kcal, 2 g proteine, 21 g grasimi,
8 g glucide
Preparare:
1. Se curata frunzele de radicchio, se spala si se scutura de apa, apoi se taie in fasii. Fasiile de radicchio se aranjeaza pe farfurii. Se descojesc portocalele, curatandu-le si de coaja alba si strangand intr-un castron sucul care se scurge. Se taie portocalele in rondele groase de 0,5 cm si se scot samburii, daca e cazul.
2. Se curata feniculul si se spala. Verdeata se pastreaza. Se taie bulbul in doua, apoi se da pe razatoarea de varza. Se curata cepele si se taie in rondele fine.
3. Sucul de portocale, otetul, zeama de lamaie si uleiul de masline se pun intr-un castron si se bat cu telul. Se spala rozmarinul si se zvanta cu un servet, apoi se toaca marunt. Se inglobeaza in vinegreta si se potriveste gustul cu sare si piper.
4. Se aranjeaza mai intai feliile de fenicul, apoi rondelele de portocala peste fasiile de radicchio si se presara ceapa. Se stropesc portiile de salata cu vinegreta si se orneaza cu masline. Verdeata feniculului se toaca fin si se presara pe deasupra. Se serveste cu ciabatta proaspata.
Util:
Salata devine aspectuoasa si daca se orneaza cu fasii foarte subtiri de fenicul, obtinute prin raderea legumei.</p>