Salata de cartofi cu castravete

Cu dressing sarac in calorii, se recomanda in curele de slabire, dar poate insoti ouale ochi sau carnaciorii.

 

<p>Se obtin 4 portii
Pe portie: 245 kcal, 5 g proteine, 13 g grasimi, 26 g glucide
Timp preparare: 20 minute plus
Timp fierbere: 25-30 minute plus timp de marinare: 30 minute

Ingrediente

800 g cartofi nesfaramiciosi
1 ceapa alba
1 castravete mic de salata
1 legatura de cibulet
sare, piper, otet de vin alb
Vinegreta
3 linguri otet de vin alb
4 linguri ulei de floarea-soarelui
1/2 lingurita mustar semiiute
50-100 ml supa concentrata de carne
sare
piper alb proaspat macinat

Preparare

1. Se spala cartofii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa si se fierb 25-30 minute. Se scurg si se trec pe sub jet de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca.
2. Cand s-au racit, cartofii se curata de coaja si se taie in felii. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se descojeste castravetele si se taie pe razatoare in rondele fine. Intr-un castron mare se pun cartofii, ceapa si castravetele.
3. Pentru vinegreta se bat cu telul, intr-un castron mai mic, otetul, uleiul, mustarul, 50 ml supa concentrata, sare si piper. Se toarna si se amesteca usor vinegreta cu salata, ca sa nu se faramiteze feliile de cartofi. Se tine salata acoperita la rece 30 minute, sa se patrunda.
4. Se spala coditele de cibulet si se taie fin. Se mai potriveste gustul salatei cu sare, piper si otet. Daca salata e prea seaca, se mai adauga supa concentrata.

Util

Deoarece cartofii contin carbohidrati care se metabolizeaza mai lent, confera o senzatie de satietate mai indelungata. </p>

Vote it up
183
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza