Salata de avocado si creveti

 




Salata de avocado si creveti

Sursa principala de grasimi din aceasta salata provine
din avocado. Dar aceste grasimi contin 85% acizi grasi nesaturati, care
contribuie la scaderea nivelului de colesterol din organism.


Timp preparare: 20 minute

Reteta pentru 4 portii


Ingrediente: 2 cepe verzi, 50 g nasturel, 1 lamaie
netratata, 150 creveti curatati semipreparati, 1 lingura otet de sherry, 1
lingura ulei, sare, piper negru proaspat macinat, 100 g smantana fermentata, 2
linguri smantana foarte grasa, 1 legatura de marar, 4 fructe de avocado coapte
si cu cu coaja tare


Preparare: Se curata cepele verzi si se spala, se taie pe
lung si se toaca. Nasturelul se spala, se scurge si se rup frunzulitele de pe
codite. Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge bine si se taie pe
jumatate. Dintr-o jumatate se taie 4 rondele subtiri, cealalta jumatate se
stoarce. Se lasa crevetii la scurs, daca e cazul. Se pun intr-un castronas
otet, ulei, sare si piper. Se bate vinegreta cu telul, pana ce sarea s-a
dizolvat. Se adauga cepele verzi si crevetii, se pun scurt timp la marinat.
Pentru dressing se amesteca smantana fermentata cu cea foarte grasa, 1
lingurita zeama de lamaie, sare si piper. Se spala mararul si se scutura de apa
sa se zvante, se toaca fin varfurile si se adauga la dressing. Se taie fructele
de avocado pe jumatate. Se scot mai intai samburii si apoi pulpa din coaja. Se
toaca pulpa marunt si se amesteca cu 1 1/2 lingurita zeama de lamaie si putina
sare. Se amesteca bine cubuletele de avocado cu nasturelul, ceapa verde si
crevetii tinuti in marinata; se pun in boluri de salata. In mijlocul fiecarei
portii se toarna dressing cu marar. Se orneaza cu felii de lamaie si se servesc
imediat. La aceasta salata merge paine prajita fierbinte.


Vote it up
184
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza