<p>Ingrediente
Pentru 4 portii
1 kg ardei grasi verzi
5 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
sare
piper negru proaspat pisat
Pe portie
180 kcal, 3 g proteine, 15 g grasimi,
7 g glucide
timp preparare: 35 minute plus
timp de racire si marinare: 1 ora
Preparare
1 Se spala ardeii si se sterg bine. Se coc pe flacara, sub gratarul electric din cuptor sau in cuptorul incins la 250ºC (230ºC cu ventilator sau treapta 6), pana cand pielita de pe ardei se innegreste si face basici. Se scot ardeii din cuptor si se trec sub jet de apa rece. Se curata de pielita.
2 Ardeii curatati se taie in doua si li se scot semintele. Se taie in fasii subtiri si se aranjeaza pe un platou.
3 Se stropesc cu ulei de masline si otet de vin rosu si se lasa sa stea la rece 1 ora. Se presara sare si piper si se servesc. Se asociaza bine cu painea alba proaspata.Pentru 4 portii
1 kg ardei grasi verzi
5 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
sare
piper negru proaspat pisat
Pe portie
180 kcal, 3 g proteine, 15 g grasimi,
7 g glucide
Preparare: 35 minute plus
timp de racire si marinare: 1 ora
Util: Coacerea ardeilor
1 Se pun ardeii pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Se coc in cuptorul incins aproximativ 20 minute, intorcandu-se de pe o parte pe cealalta dupa primele 10 minute. In momentul in care pielita s-a innegrit si face basici, se scot ardeii din cuptor.
2 Se ia un servet de bucatarie ud si se intinde peste ardeii copti. Se lasa asa 5 minute. Pielita se poate scoate cu un cutit.
3 Sau se pun ardeii scosi din cuptor intr-o punga groasa de plastic. Se inchide punga si se afunda 2 minute intr-un castron cu apa rece ca gheata. Apoi se scot pielitele.
Versiune: Salata de ardei colorata din Ungaria
Se taie pe jumatate 3 ardei grasi rosii si 2 ardei grasi verzi, se curata si se spala. Se dau pe razatoarea de castraveti, pentru a obtine fasii subtiri. Se spala
3 castraveciori, se curata, se taie pe lung in patru, iar apoi in bucatele de 2 cm. Se descojeste 1 ceapa rosie si se taie in rondele. Se amesteca totul intr-un castron. Se pregateste in alt castron vinegreta din 2 linguri otet de vin rosu, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita mustar de Dijon, 1 lingurita seminte de fenicul, sare si piper, care se bat bine cu telul. Se toarna vinegreta peste legume si se amesteca. Se lasa in repaus 30 minute, sa se intrepatrunda gusturile. Se curata si se spala 1/2 capatana de salata verde, se centrifugheaza frunzele. Se rup frunzele in bucati si se aranjeaza pe farfurii. Se mai potriveste gustul salatei de ardei cu sare, piper si, eventual, otet, apoi se asaza pe farfuriile cu salata verde. Pe deasupra se faramiteaza 40 g telemea de oaie. Se serveste cu paine alba.</p>