Salata de anghinare cu fasole alba

Folosita inca din Antichitate ca digestiv si ajutor pentru ficat, cercetatorii au aratat ca anghinarea poate sa reduca nivelul colesterolului.

 

<p>Se obtin 4 portii
Pe portie: 235 kcal, 11 g proteine, 13 g grasimi, 14 g glucide
Timp preparare: 40 minute

Ingrediente

4 anghinare mari
2 catei de usturoi
4 crengute de cimbru
2 crengute de maghiran
1 crenguta de rozmarin
1/2 legatura de patrunjel
100 g jambon afumat la cald, la bucata
4 linguri ulei de masline
50 ml vin alb sec
150 g rucola
250 g fasole alba boabe (din conserva)
2 rosii lunguiete
sare
piper negru proaspat macinat
2-3 linguri zeama de lamaie

Preparare

1. Se taie frunzele de pe anghinare cu o foarfeca. Se taie de asemenea capatul cozii si se descojeste coada. Se scoate partea fibroasa din interiorul anghinarelor cu o lingurita, apoi se taie anghinarele in opt.
2. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se spala verdeturile si se scutura ca sa se zvante. Se toaca marunt frunzele. Se scoate marginea de grasime de pe bucata de jambon si se taie acesta in cubulete.
3. Se incing 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie de teflon si se calesc feliile de anghinare 5 minute, amestecand continuu. Se adauga usturoiul si se caleste pana devine sticlos. Se sting legumele cu vin alb si se mai fierb inabusit 6-8 minute, adaugand putina apa daca este necesar. La sfarsit se pun cuburile de sunca si verdeturile si se mai fierb putin. Se ia tigaia de pe foc si se lasa legumele la racit, sa fie caldute.
4. Se spala rucola si se zvanta. Se rup coditele, iar apoi se taie frunzele in bucati potrivite. Se scurge fasolea si se amesteca cu legumele din tigaie.
5. Se spala rosiile si se taie felii. Amestecul de legume se potriveste la gust cu sare, piper, zeama de lamaie si 2 linguri ulei de masline, apoi se aranjeaza pe frunzele de rucola.</p>

Vote it up
264
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza