Salata cu trei feluri de fasole si branza Manchego

Ardeii chipolte (ardei jalapeno afumati) se vand in cutii, conservati in sos iute adobo. Se pot inlocui cu 1 lingurita de boia iute.
 


Ingrediente:
1/4 cana otet din vin rosu, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura miere, 1 ardei
chipolte in sos adobo tocat marunt (2 lingurite) - sau o lingurita de boia, 1/4
lingurita sare, 340 g fasole verde, taiata in doua, 1 cana boabe de porumb
congelate, 1 conserva (425 g) fasole neagra, scursa si spalata, 1 conserva (425
g) fasole grasa rosie, scursa si spalata, 1 tija de telina, taiata cubulete,
1/3 cana ceapa rosie, tocata marunt, 115 g branza Manchego sau Monterey Jack,
taiata in betisoare cu latimea de 0,5 cm.


Preparare:
Intr-un castron mare, se amesteca otetul, uleiul, mierea, ardeiul chipolte si
sarea. Intre timp, intr-o oala mare de fiert la aburi, se fierbe la aburi
fasolea verde 5 minute sau pana cand este crocant-frageda. In ultimul minut se
adauga porumbul. Legumele fierbinti se pun in castronul cu sos si se amesteca.
Se adauga fasolea neagra, fasolea rosie, telina, ceapa si branza; se amesteca
bine. Se serveste la temperatura camerei sau de la frigider.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 404 calorii; 18 g total grasimi (44 la suta
saturate); 20 g proteine; 43 g carbohidrati; 10 g fibre; 30 mg colesterol; 655
mg sodiu.

Vote it up
215
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza