Salata cu smochine proaspete

Smochinele proaspete albastrui sunt deosebit de gustoase cand sunt destul de moi, adica bine coapte. In acest stadiu se pot consuma cu coaja cu tot.
 


Ingrediente:
50 g frunze tinere de spanac; 100 g
fetica; 100 g salata frisee; 30 g miez de nuca; 4 smochine proaspete; pentru
dressing: 50 g branza Roquefort, 2 linguri smantana foarte grasa, 1 1/2 lingura
otet de vin alb, 1 lingura ulei de nuca, 2 linguri suc de mere, sare, piper
negru proaspat macinat, 1 praf de zahar.


Preparare:
Se curata spanacul, fetica si
salata frisee, se spala bine si se centrifugheaza. Frunzele de salata se taie
in bucati potrivite si se amesteca intr-un castron. Miezul de nuca se toaca in
bucati mari. Pentru dressing se zdrobeste Roquefortul cu furculita si se freaca
branza cu smantana. Apoi se inglobeaza treptat otetul, uleiul de nuca si sucul
de mere, obtinandu-se o crema omogena. Se potriveste gustul cu sare, piper si
zahar. Se spala smochinele si se zvanta. Se scot coditele, se taie smochinele
in opt felii. Se toarna dressingul peste frunzele de salata si se amesteca
usor. Se impart frunzele in patru castroane. Se orneaza cu feliile de smochine,
se presara miezul de nuca si se servesc. Este excelenta ca aperitiv sau ca fel
de mancare principal, servit cu bagheta calda.

Se obtin 4
portii.


Pe portie:
200 kcal; 6 g proteine; 15 g
grasimi; 10 g glucide.


Timp de preparare:
25 minute

Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza