Salata cu ciuperci champignon si piept de pui

Micile ciuperci champignon pot fi taiate egal cu aparatul de taiat ouale.
 


Ingrediente:

400 g fileuri de piept de pui, 1 catel de usturoi, 1/2 salata creata de camp,
1/2 salata frisée mica, 1 radicchio mic, 2 esalote (sortiment de ceapa
lunguiata), 250 g ciuperci champignon mici, 1 lamaie, 30 g unt, sare, piper
negru proaspat macinat.


Dressing:

1 lingurita mustar de Dijon, 1 lingura otet de vin alb, 1 lingura ulei de
rapita, 100 g smantana fermentata, 100 g iaurt, sare, piper negru proaspat
macinat, 50 g parmezan la bucata.


Timp preparare:

25 minute

Se obtin 4 portii.

Pe portie: 250 kcal; 28 g proteine; 12 g grasimi; 5 g
glucide.


Preparare:

Se spala fileurile de pui, se zvanta si se taie in fasii. Se curata catelul de
usturoi si se taie in felii. Se amesteca usturoiul cu carnea si se lasa la rece.
Se curata frunzele de salata, se spala, se centrifugheaza si se taie in bucati
potrivite. Se aranjeaza pe patru farfurii mari. Se curata esalotele si se toaca
in cubulete. Se curata ciupercile cu servete de bucatarie, daca e necesar; se
taie capetele cozilor si se taie ciupercile in felii subtiri. Se spala lamaia
cu apa fierbin­te, apoi se sterge bine. Cu cutitul de descojit se taie fasii
subtiri de coaja de pe jumatate de lamaie. Restul se foloseste cu alta ocazie.

Pentru prepararea dressingu­lui, se bat cu telul
intr-un castron mic mustarul, otetul, uleiul, smantana si iaurtul. Se
condimenteaza dressingul cu sare si piper si se imparte in cele patru farfurii.
Se presara coaja de lamaie, ceapa tocata si feliile de ciuperci pe deasupra. Se
incinge untul intr-o tigaie. Se caleste in el amestecul de usturoi cu carne,
pana se rumeneste. Se scoate usturoiul din tigaie inainte de a se colora prea
tare si se condimenteaza, dupa gust, odata cu carnea. Se condimenteaza din
belsug carnea cu sare si piper. Se aranjeaza carnea cu untul peste salata din
farfurii si se serveste totul imediat. Alaturi de aceasta salata merge foarte
bine paine ciabatta sau bagheta proaspata.


Util:
Micile
ciuperci champignon pot fi taiate egal cu aparatul de taiat ouale. Ciupercile
nu se spala niciodata sub jet de apa, deoarece se vor umple de apa. Se curata
de preferinta, frecandu-le bine cu servete de hartie.

Vote it up
308
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza