Salata cu branza Camembert pane si cranberry

In loc de pesmet, se pot folosi la pane alune tocate marunt. Atentie! Bucatile sa fie bine invelite in alune, pentru ca branza topita sa nu se scurga in timp ce se prajeste.

 

Din volumul "Super Salate"

 

<p>Ingrediente

Pentru 4 portii

100 g rucola
50 g frunze de papadie
1/2 salata batavia
1 esalota
2 linguri otet cu zmeura
4 linguri ulei de floarea-soarelui
2 lingurite cranberries conservate
sare
piper negru proaspat macinat
1 bucata de branza Camembert
1 ou
100 g pesmet alb
50 g fructe cranberry proaspete

Pe portie
325 kcal, 4 g proteine, 20 g grasimi,
24 g glucide
timp: 25 minute

Preparare

1 Se curata frunzele de rucola, batavia si papadie, se spala si se scurg. Rucola si papadia se taie in bucati de 5 cm, frunzele de bata­via se rup in bucati mari. Se aranj­eaza in farfurii.
2 Se descojeste esalota si se toaca marunt. Se pune otetul cu zmeura intr-un castron, se adau­ga 2 linguri ulei, fructele cranberry, esalota tocata, sare si piper si se bat cu telul. Se toarna vinegreta peste salata.
3 Se taie bucata de Camembert in patru. Se bate oul cu putin piper si sare intr-o farfurie adan­ca. Pesmetul se pune in alta farfurie. Se spala bobitele de cranberry si se lasa la scurs.
4 Se incinge restul de 2 linguri de ulei intr-o tigaie de teflon. Se dau mai intai bucatile de branza  prin oul batut, apoi prin pesmet. Daca stratul de pane este prea subtire, se repeta operatia.
5 Se rumenesc bucatile de branza pe toate partile. Se scot pe servete de hartie pentru a absorbi grasimea. Se aranjeaza impreuna cu bobitele de cranberry pe farfu­riile cu salata si se servesc imediat.

Util:
In loc de pesmet, se pot folosi la pane alune tocate marunt. Atentie! Bucatile sa fie bine invelite in alune, pentru ca branza topita sa nu se scurga in timp ce se prajeste.

De stiut: Cranberries
Bobitele rosii, stralucitoare, sunt rudele nord-americane ale fructelor merisorului de la noi. Intr-un supermarket bine aprovizionat, se gasesc atat proaspete, cat si congelate. Daca sunt proaspete, se pot pastra cateva saptamani la frigider. Bobitele cu gust acrisor si aspru merg bine la salate picante cu carne de vita, porc si pasare si au un gust minunat in prajituri. Daca, inainte de folosire, sunt inmuiate 15-20 de minute in apa fierbinte, devin mai suculente.

Versiune: Salata cu dressing de branza dulce

Se pregatesc frunzele de salata ca in reteta de baza si se impart in patru farfurii. Se descojeste o esalota si se toaca marunt. Se curata 1 morcov, se spala si se da pe razatoarea mare. Esalota si morcovul se pun intr-un castron si se amesteca bine cu 200 g de branza dulce (branza grasa de vaca). Se condimenteaza cu sare cu verdeturi si piper. Se amesteca 3 linguri ulei de masline cu 2 lingurite zeama de lamaie. Se stropesc portiile de salata cu acest amestec, apoi se presara deasupra sare si piper. Dressingul de branza se aranjeaza in centrul fiecarei farfurii. Pentru ornat, se spala si se taie in doua cateva rosioare de cocteil si se adauga la salata.</p>

Vote it up
345
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza