Salata creata cu bureti-galbeni

Se poate prepara salata creata si cu sos tartar cu ciuperci.
 

Ingrediente pentru 4 portii:

1 salata
creata de camp


3 esalote


250 g
bureti-galbeni


2 crengute
proaspete de rozmarin


4 crengute
proaspete de cimbru


3 linguri
ulei de masline


2 linguri
otet de vin rosu


2 linguri
vin de
Porto sec


sare


piper negru
proaspat macinat


1 praf de
zahar


2 linguri
smantana foarte grasa


30 g afine
uscate

Preparare:

Se curata
salata creata, se spala si se centrifugheza. Frunzele se rup in bucati
potrivite si se tapeteaza cu ele patru castroane de salata. Se descojesc
esalotele si se toaca marunt.

Se curata
buretii-galbeni frecandu-se cu servete de hartie. Ciupercile mai mari se taie
in doua sau chiar in patru. Se spala rozmarinul si cimbrul si se scutura sa se
zvante. Se toaca frunzulitele si acele marunt. Se pune deoparte 1 lingurita de
verdeturi tocate, pentru ornat.

Se incinge
uleiul intr-o tigaie mare si se calesc esalotele pana devin sticloase. Se
adauga buretii-galbeni si se prajesc pe toate partile, amestecand continuu. Se
adauga si restul de verdeturi si se mai prajesc putin.

Se sting
ciupercile cu otetul de vin rosu si vinul de
Porto
si se lasa sa fiarba circa 1 minut, ca sa scada. Se potriveste gustul cu sare
si piper si se impart ciupercile peste frunzele de salata. Pe fiecare portie se
mai pune cate o lingurita de smantana grasa, afine si verdeata tocata. Portiile
de salata se servesc imediat.

Timp preparare: 35 minute

O portie contine: 150 kcal, 4 g proteine, 11 g
grasimi, 6 g glucide.

Varianta:

Se poate
prepara salata creata si cu sos tartar cu ciuperci. Se pregateste salata creata
ca in reteta de baza si se imparte in castroane. Se amesteca 1 lingura zeama de
lamaie, 1 lingura otet de vin rosu si 3 linguri ulei de masline, se sareaza, se
pipereaza si se stro­pes­te salata cu acest ames­tec. Se curata bine 200 g
ciuperci champignon frecandu-le cu servete de hartie, apoi se toaca marunt. Se
amesteca bine ciupercile cu 2 linguri de patrunjel tocat, 1 lingura zeama de
lamaie, 1 lingura ulei de masline, sare si piper. Tartarul de ciuperci se toarna
peste portiile de salata, se orneaza cu rosii de cocteil taiate in doua si se
serveste imediat.

Vote it up
178
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza