Salata aisberg cu pepene si muguri

Iarna, cand oferta de citrice e mare, se pot inlocui bucatelele de pepene cu fileuri de portocala sau bucati de clementina.
 

Ingrediente:

1 salata aisberg mica si ferma, 40 g muguri/lastari de ridiche, 1 ceapa verde,
1 pepene cantalup mic; pentru vinegreta: 2 linguri otet de vin alb, 3 linguri
ulei de rapita sau ulei de floarea-soarelui, 1 lingurita miere lichida, 1
lingurita mustar cu boabe, sare, piper proaspat macinat.

Preparare:

Salata aisberg se taie în sferturi si se scoate cotorul. Se spala sferturile de
salata, se scutura apa din ele si se taie în bucati potrivite. Se spala
lastarii si se scurg. Se curata ceapa verde si se spala. Partea verde se taie
în inele fine. Portiunea alba se toaca marunt. Se taie pepenele în doua si se
scot samburii. Se scoate miezul cu o cupa, pentru a forma bile, si se strange
sucul intr-un castron.

Pentru vinegreta se pun intr-un castron uleiul,
otetul, mierea si mustarul si se bat bine cu telul. Se adauga sucul de pepene
si ceapa tocata si se potriveste gustul vinegretei cu sare si piper. Salata
aisberg se aranjeaza pe un platou mare sau in patru castroane de salata. Se pun
mai intai deasupra mugurii de ridiche, apoi bilele de pepene. Se presara
inelele verzi de ceapa. Se stropeste salata cu vinegreta si se serveste
imediat.

Se obtin 4 portii.

Pe portie: 125 kcal; 2 g proteine; 9 g grasimi; 8 g
glucide.

Timp
preparare:

20 minute

Vote it up
123
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza