Salata aisberg cu creveti si topping de iaurt

Din volumul "Super Salate"

 

<p>Ingrediente

Pentru 4 portii

 

150 g creveti fierti congelati

1 salata aisberg

50 g macris

200 g rosii de cocteil

2 linguri zeama de lamaie

2 linguri ulei de rapita

sare

piper alb proaspat macinat

250 g iaurt

2 linguri maioneza

2 lingurite ketchup

1 lingurita vermut sec

1 lingura suc de lamaie verde

1 varf de cutit boia de ardei foarte iute

cateva crengute de marar si cateva felii subtiri de lamaie, pentru ornat

 

Pe portie

225 kcal, 11 g proteine, 15 g grasimi, 9 g glucide

 

timp: 30 minute

 

Preparare

 

1 Se pun crevetii la dezghetat intr-o sita. Apoi se clatesc cu apa rece si se scurg. Se curata salata aisberg, se taie in sferturi si se spala. Se scurge bine si se taie in fasii. Se spala macrisul si se scutura ca sa se zvante, se taie frunzele pe din doua. Se aranjeaza salata aisberg si macrisul pe patru farfurii mari.

2 Se spala rosiile, se taie in sferturi si se impart pe cele patru farfurii. Se compune o vinegreta din zeama de lamaie, ulei, sare si piper si se stropeste cu ea salata.

3 Pentru topping se freaca pana devin cremoase maioneza cu ketchupul, vermutul si sucul de lamaie verde. Se potriveste gustul picant cu sare, piper si boia iute.

4 Se asaza mai intai toppingul, apoi crevetii pe portiile de salata. Se orneaza cu crengute de marar si felioare de lamaie. Salata se serveste cu paine prajita unsa cu unt.

 

Util:

In loc de vermut sec se poate pune la topping 1 lingurita de vin alb sec sau suc de portocale.

 

Versiune: Salata aisberg cu somon

 

Se pregateste o salata aisberg ca in reteta de baza, apoi se pune intr-un bol. Se curata 3 tije de telina, se spala si se taie in fasii subtiri. Se curata 2 morcovi, se spala si se rad. Se adauga telina si morcovul la salata aisberg. Pentru vinegreta se amesteca 3 linguri zeama de lamaie cu 2 linguri ulei de rapita, 1 lingurita mustar cu boabe, 1/4 lingurita zahar, sare si piper. Se adauga la salata, amestecand usor. Se orneaza cu 100 g fasii de somon afumat si cu felii de lamaie. Dupa gust, se spala cateva frunze de telina, se toaca si se presara peste salata. Se serveste cu paine proaspat prajita.</p>

Vote it up
165
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza