Salata Waldorf cu nuci

Versiunea originala a unei retete clasice cu legume, fructe, seminte si sos de smantana, care se serveste cu paine proaspat prajita

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Ingrediente
500 g telina
250 g mere acrisoare
3 linguri zeama de lamaie
150 g boabe de struguri negri
100 g miez de nuca
150 g smantana fermentata
1 lingura ulei de nuca
sare
piper negru proaspat macinat
1 praf de zahar

Timp preparare: 25 minute
Se obtin 4 portii

Pe portie
340 kcal, 6 g proteine, 25 g grasimi, 20 g glucide

Preparare
1. Se descojeste radacina de telina si se da pe razatoarea mare sau se taie in fasii fine. Se spala merele, se taie in doua, se scot semintele si se rad sau se taie. Se pun impreuna intr-un castron, se adauga 2 linguri zeama de lamaie si se amesteca.
2. Se spala strugurii, se desprind boabele si se taie in doua, indepartand, eventual, samburii. Se toaca miezul de nuca in bucati mari. Se pune deoparte pentru ornat cate 1 lingura de struguri si de nuca.
3. Pentru vinegreta se pun intr-un castron smantana, uleiul de nuca si 1 lingura zeama de lamaie si se bat bine cu telul. Dressingul se condimenteaza cu sare, piper si zahar.
4. Mai intai se adauga strugurii la amestecul de telina si mar, apoi dressingul. Se mai potriveste gustul cu sare si piper si se imparte salata in boluri. Se orneaza fiecare portie cu nuca si boabe de struguri. Se serveste cu paine proaspat prajita.

Util
Dupa gust, se poate inlocui radacina de telina cu tije de telina. Se indeparteaza atele dure de pe suprafata tijelor, care se taie in rondele fine.</p>

Vote it up
215
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza