Salata à la russe cu cartofi si capere

Aceasta salata in stil rusesc se prepara cu oua si maioneza, fiind potrivita pentru sezonul rece, cand simtim nevoia de a consuma mai multe calorii

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Ingrediente
2 oua
500 g cartofi fierti nesfaramiciosi
200 g morcovi
1 ardei gras rosu
150 g fasole congelata
100 g mazare congelata
250 ml supa concentrata de legume
1 galbenus foarte proaspat
1 varf de cutit mustar
sare
125 ml ulei de floarea-soarelui
1-2 linguri zeama de lamaie
piper negru proaspat macinat
2 linguri capere mici (in saramura, din borcan)
1/4 legatura de patrunjel

Timp preparare: 25 minute
Timp de racire: 1 ora
Se obtin 4 portii

Pe portie
530 kcal, 12 g proteine, 39 g grasimi, 33 g glucide

Preparare
1. Se fierb ouale tari, se pun in apa rece si se lasa sa se raceasca. Se descojesc cartofii, se spala si se taie in cubulete de 2 cm. Morcovii si ardeii se curata si se spala, apoi se taie in cubulete de 1,5 cm. Se decongeleaza fasolea si mazarea.
2. Se da in clocot supa concentrata de legume. Se pun in ea mai intai cartofii, morcovii si fasolea si se fierb 5 minute acoperite, la foc mediu. Apoi se adauga ardeii si mazarea si se mai fierbe totul acoperit inca 5 minute. Se toarna toate legumele intr-o sita si se lasa la scurs si la racit.
3. Pentru ca maioneza sa reuseasca se vor folosi toate ingredientele la temperatura camerei. Se bat cu mixerul galbenusul cu mustarul si un praf de sare, adaugand uleiul picatura cu picatura, pana cand se intareste maioneza. I se potriveste gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.
4. Se asaza legumele intr-un castron. Se scurg caperele, pastrand insa saramura. Se inglobeaza caperele in amestecul de legume. 2-3 linguri de saramura se inglobeaza in maioneza. Apoi se amesteca atent maioneza cu legumele. Se lasa salata sa stea 1 ora la rece.
5. Inainte de a fi servita, se mai potriveste o data gustul cu sare, piper si zeama de lamaie. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca frunzulitele marunt. Se descojesc ouale si se taie in opt. Se aranjeaza salata in farfurii, se orneaza cu oua si patrunjel si se serveste imediat.

Util
Puteti prepara aceasta salata delicioasa dintr-o cantitate dubla de ingrediente; se mentine proaspata la frigider timp de 2-3 zile.</p>

Vote it up
274
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza