S-a întors după 16 luni

Dat dispărut în 2007, Bruno a supraviețuit pe străzi până când a fost găsit chiar de stăpânul lui
 

B
runo este câinele meu metis care a trecut de curând printr-o experiență uluitoare. Nici acum nu îmi explic cum de a supraviețuit.

L-am adoptat în urmă cu trei ani, de la un vecin. Rămăsese ultimul pui al cățelei pe care o avea omul, toți frații lui găsindu-și câte o familie iubitoare. Bruno avea să fie foarte fericit în sânul familiei noastre. Asta până în 24 decembrie 2007. În acea zi, părinții mei tocmai ieșiseră din curte să discute cu niște vecini. Din cauza unor pocnitori, Bruno s-a speriat fără ca ai mei să-și dea seama. Cum era deja întuneric, probabil că s-a depărtat prea mult de curtea noastră și s-a rătăcit. Trei săptămâni l-am căutat apoi, noapte și zi, cu rude, prieteni, cunoștințe, folosindu-ne de lanterne, anunțuri în ziar și pe stâlpi.

Parcă-l înghițise pământul! După câteva luni, mi-am pierdut orice speranță că-l voi mai găsi vreodată. Anul acesta, pe 24 aprilie 2009, mă duceam la serviciu cu mașina. Dintr-odată, am văzut cum niște copii alergau un cățel… M-am frecat la ochi și nu-mi venea să cred: era chiar Bruno al meu! Și era la câteva cartiere distanță de cel în care locuiam. Trecuse exact un an și patru luni de la dispariție. Am coborât din mașină și am alergat spre el. Câinele s-a oprit, s-a uitat la mine și n-a schițat niciun gest când l-am luat cu mine. În drum spre casă însă, mă privea insistent, nevenindu-i parcă nici lui să creadă. La un moment dat, s-a ridicat cu lăbuțele din față pe mâna mea, aflată pe schimbătorul de viteze. Da, mă recunoscuse! Revenit în curte, s-a îndreptat apoi direct spre culcușul lui. Bruno se întorsese acasă!

Vote it up
54
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza