Rulouri de curcan umplute si linte

Rulourile fragede de curcan cu umplutura de caise sunt delicioase servite pe un strat de linte Puy cu aroma de portocala, castane si legume.
 


Ingrediente:
4 bucati
piept de curcan fara piele (500 g), 1 lingura ulei de masline extra virgin, 1
ceapa tocata marunt, 1 pastarnac taiat in cuburi de 1 cm, 2 morcovi taiati in
cuburi de 1 cm, 1 lingura faina, 600 ml supa de pui preferabil facuta in casa,
2 lingurite mustar de Dijon, 1 conserva castane intregi fara coaja (240 g) scurse,
200 g linte de Puy, 2 lingurite otet balsamic, sare si piper, fire proaspete de
patrunjel pentru ornat; pentru umplutura de caise: 1 ceapa tocata marunt, 75 g
caise uscate tocate marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 75 g firimituri de
paine proaspata, 3 linguri patrunjel tocat, 1 galbenus de ou, coaja rasa si
sucul de la o portocala.


Preparare:
Se
incalzeste cuptorul la 180 de grade C (pozitia 4). Una cate una, se pun
bucatile de curcan intre doua folii de plastic si se intind cu un facalet
astfel incat sa formeze un dreptunghi de circa 15 x 12 cm. Pentru umplutura, se
pun intr-un castron ceapa, caisele, usturoiul, firimiturile de paine,
patrunjelul, galbenusul de ou, o treime din coaja de portocala si 1 lingura din
sucul de portocala (restul de coaja si suc de portocala se lasa deoparte ca sa
se puna ulterior la linte). Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca
bine. Se imparte umplutura la feliile de curcan si cu o furculita se intinde
peste ele, facand un strat uniform. Se ruleaza fiecare felie incepand de la
capatul mai ingust si se prinde cu scobitori in 2-3 locuri ca sa-si mentina
forma cand se prajesc. Se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la foc. Se
pun rulourile de curcan si se prajesc la foc potrivit 5 minute, intorcandu-le
din cand in cand ca sa se rumeneasca uniform. Cu o spumiera se scot rulourile
din caserola pe o farfurie. In caserola se adauga ceapa si se prajeste circa 5
minute sau pana cand se moaie. Se adauga pastarnacul si morcovii, apoi se
presara faina deasupra si se mesteca pana cand este distribuita uniform. Se
toarna bulionul si mustarul si se amesteca. Se adauga castanele si se pun la
fiert, amestecand. Cand clocotesc, se pun rulourile de curcan in caserola, se
acopera si se pun in cuptor pentru 1 1/4 ore sau pana cand este fraged
curcanul. Cu circa 30 de minute inainte de a fi gata, se pune lintea intr-o
cratita mare cu multa apa, sa o acopere. Se pune la fiert si se fierbe circa 20
de minute sau pana cand este frageda. Se scurge lintea si se pune inapoi in
cratita. Se adauga coaja si sucul de portocala puse deoparte, precum si otetul.
Cu o spumiera se scot rulourile de curcan pe un tocator, iar legumele se pun in
cratita cu linte. Se scot scobitorile din rulouri si se taie cu grija. Amestecul
cu linte si putin din lichidul de fierbere se scot pe farfurii calde. Se
aranjeaza deasupra feliile de curcan. Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu
garnitura de salata din frunze crocante.


Timp de preparare: 40 minute


Timp de gatit: 1 1/4 ore

Se obtin 4 portii.


Fiecare
portie contine:

600 kcal; 47 g proteine; 11 g grasimi (din care 2 g
grasimi saturate); 83 g carbohidrati (din care 21 g zahar); 12 g fibre.

Avantaje:

- Lintea de Puy este o sursa
buna de fibre solubile si o sursa utila de fier. Vitamina C din sucul de
portocala ajuta corpul sa absoarba fierul.

- Pastarnacul furnizeaza
potasiu si unele vitamine B, inclusiv B1 si folati.

Cateva idei:

- In loc de caise se pot
folosi prune uscate, fara samburi, si in loc de patrunjel, napi mici fragezi. Se
reduce cantitatea de bulion la 450 ml si se adauga 150 ml vin rosu. Nu se mai
pune linte, iar rulourile de curcan si legumele se servesc cu cartofi piure.

- Pentru o umplutura in stil
italian, in loc de caise se folosesc rosii uscate la soare, tocate si 3 linguri
de busuioc proaspat tocat sau 1 lingurita de pesto in loc de patrunjel. In loc
de un galbenus de ou se foloseste un ou intreg batut. Dupa ce se umplu
rulourile de curcan, inainte de a le praji ca in reteta principala, se
infasoara in jurul fiecaruia 1 felie de pancetta sau sunca de Parma. Nu se mai
pun pastarnac si morcovi, dar se adauga 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
marunt si 3 tije de telina tocate.

Vote it up
200
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza