Rulada din piept de pui cu marmelada

Fructele ii dau gust dulce, iar frunzele de salata gust amarui. Poate fi preparata si cu o zi inainte de servire.

 

<p>Timp preparare: 30 de minute
La foc: 1 ora, plus 3-4 ore sau peste noapte pentru racire
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 190
Glucide 17 g
Proteine 26 g
Grasimi 2 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente

1 mar de desert, descojit, ras mare
75 g prune uscate fara samburi, taiate
2 piepti de pui, fara piele, dezosati, cam 175 g fiecare
Un praf de coaja de nucsoara macinata
Sare si piper negru
Pentru marmelada:
1 lingurita ulei de masline
250 g ceapa rosie, felii subtiri
150 ml bulion de pui
2 linguri otet balsamic
Garnitura: o salata combinata, cu frunze usor amarui.

Preparare

1. Pentru prepararea marmeladei, se incalzeste uleiul intr-o cratita, apoi se adauga ceapa si se caleste la flacara potrivita 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga bulionul si otetul, se reduce flacara, se acopera partial cratita si se lasa sa fiarba inabusit 30-45 de minute, amestecand mereu pana cand ceapa s-a inmuiat foarte bine si s-a evaporat jumatate din cantitatea de bulion, devenind ca un sirop gros. Se ia cratita de pe foc si se lasa marmelada sa se raceasca, apoi se acopera si se pune la frigider pana cand va fi nevoie de ea.
2. Intre timp, se amesteca merele cu prunele intr-un castron mic si se lasa deoparte.
3. Se pun pieptii de pui intre 2 folii si se bat astfel incat, la final, sa aiba o forma rectangulara, cam 15 x 20 cm. Se pun pe un fund de lemn cu partea interioara in sus. Se indeparteaza tendoanele si se taie astfel ca fiecare bucata sa aiba forma unui dreptunghi. Se pastreaza resturile.
4. Se pune un ibric cu apa la fiert. Se toaca marunt resturile de pui si se amesteca cu combinatia de mere si prune. Se asezoneaza umplutura si pieptii de pui cu nucsoara, sare si piper dupa gust.
5. Se pune o lingura de umplutura pe latura mai mica a fiecarei bucati de piept de pui, apoi se ruleaza.
6. Se ia o bucata mare de folie transparenta; la un capat se pune ruloul de piept de pui, apoi se ruleaza astfel incat pieptul sa fie invelit in mai multe straturi de folie. Se rasucesc capetele, apoi se ruleaza pieptul de pui inainte si inapoi, ca sa ia forma unui carnat, rasucind de fiecare data capetele. Se leaga capetele cu sfoara pentru a fi bine inchise. Se repeta operatia cu celalalt piept de pui.
7. Se pun pieptii de pui unul langa altul intr-o cratita mica si se acopera cu apa fierbinte. Se dau intr-un clocot, se reduce flacara si se acopera cratita. Se lasa sa fiarba incet 10-15 minute sau pana cand, verificand interiorul rulourilor cu o tepusa metalica, aceasta va va frige cand o puneti pe dosul palmei.
8. Se transfera rulourile de pui pe o farfurie si se lasa sa se raceasca, fara a se scoate folia transparenta. Se racesc la frigider inca 3-4 ore sau peste noapte, astfel incat aromele sa se dezvolte.
9.Cand se servesc, pieptii de pui se scot din folie si se taie felii subtiri. Se impart frunzele de salata in patru, pe farfuriile pe care se vor servi, deasupra se pune o lingura de marmelada de ceapa si se aranjeaza feliile de pui alaturi.</p>

Vote it up
224
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza