Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

Ghimbirul si portocalele, cu aromele lor puternice, invioreaza acest desert cald, cu fructe si cu glazura crocanta din fulgi de ovaz. Este la fel de delicios servit rece.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 40-45 de minute
Se obtin: 4 portii

O portie contine:
Calorii 437
Glucide 70 g
Proteine 15 g
Grasimi 13 g (gra­simi saturate 3 g)

Ingrediente
1 portocala mare
450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm
2 lingurite radacina de ghimbir, tocata
1-2 linguri zahar pudra
Pentru crusta:
125 g faina alba
75 g unt semidegresat rece si taiat in cuburi
25 g zahar tos brun
50 g fulgi de ovaz
Garnitura: Crema de lapte cu oua (p. 272)

Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se rade fin 1 lingurita de coaja de portocala si se lasa deoparte. Apoi se curata de coaja portocala, indepartand pielitele albe si se desface in felii, taindu-le pe cele mari in jumatati.
2. Se pun bucatile de portocala intr-o tava de placinta, se adauga rubarba, ghimbirul si zahar pudra dupa gust. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 15 minute.
3. Intre timp, se pregateste aluatul pentru crusta. Se pun faina, untul si zaharul tos brun intr-un castron si se amesteca cu mana sau 10-15 secunde cu mixe­rul, obtinand un amestec sfaramicios. Se adauga fulgii de ovaz si coaja de portocala pusa deoparte.
4. Se scoate folia de aluminiu de pe tava cu fructe si se presara aluatul deasupra. Tava se pune din nou in cuptor, neacoperita de aceasta data si se coace 25-30 de minute pana cand aluatul devine crocant si capata o culoare aurie.
5. Prajitura trebuie lasata sa se raceasca lent, apoi se serveste cu crema calda de lapte cu oua.

Varianta: in loc de rubarba se pot folosi agrise, iar in loc de portocale - capsuni.</p>

Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza