Rosii coapte cu usturoi si verdeturi

Odata coapte, vor tine cateva zile in frigider. Mananca-le ca atare sau pune-le in sosuri pentru paste si in salate.
 


Ingrediente: 1,4 kg rosii prunisoare, taiate in doua
pe lungime, 2 linguri ulei de masline, 5 catei de usturoi tocati, 1/2 cana
busuioc proaspat tocat marunt, 2 linguri rozmarin proaspat tocat, 1 lingurita
zahar, 3/4 lingurita sare.


Preparare: Se incalzeste cuptorul in prealabil la
120°C. Se captuseste o tava de copt cu folie de aluminiu. Intr-un castron mare,
se amesteca rosiile cu uleiul, usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zaharul si
sarea. Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus si se coc 3 ore sau pana
cand rosiile se strang si pielita lor este incretita. Se servesc la temperatura
camerei sau reci.

Se obtin 4 portii.

Cantitati per portie: 148 calorii;
8 g total grasimi (13 la suta saturate); 4 g proteine; 19 g carbohidrati; 5,4 g
fibre; 0 mg colesterol; 468 mg sodiu.

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza