Rigatoni cu carnati usturoiati

Vinetele contribuie cu textura lor la sosul de paste. Aici, sunt fierte impreuna cu rosii cherry si verdeturi

 
Portii 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 30 de minute
 
Ingrediente
 
300 g rigatoni sau alte paste de dimensiuni mai mari, ca lumache (melci)
250 g carnati de Toulouse
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie mare tocata
3 catei de usturoi pisati
1 vanata taiata cubulete
3 dovlecei taiati cubulete
2 cutii rosii cherry sau rosii simple tocate, circa 400 g fiecare
2 lingurite oregano proaspat
30 g masline negre curatate de samburi
3 linguri patrunjel tocat
sare si piepr
Pentru servit
frunze proaspete de oregano
4 linguri branza parmezan proaspat rasa
 
Preparare
 
Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana se fac al dente. Se scurg bine.
Cat timp fierb pastele, se frig pe gratar carnatii de Toulouse, intorcandu-i o data, pana sunt rumeniti. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucati si se pun deoparte.
Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu, si se prajeste ceapa 2–3 minute, pana incepe sa se moaie si sa se coloreze. Se adauga usturoiul si carnatii si se prajesc cateva minute. Se mareste flacara, se adauga vinetele si dovleceii si se gatesc, amestecand, 5 minute, sau pana cand vinetele incep sa se moaie.
Se toarna in cratita 1 cutie cu rosii, cu suc cu tot. Se scurge in cratita sucul din cea de-a doua cutie (se pastreaza deoparte rosiile), dupa care se adauga oregano si se asezoneaza, dupa gust.
Se acopera cratita si se fierb ingredientele 15 minute, amestecand ocazional, pana ce vinetele sunt fragede. Se adauga maslinele si rosiile ramase si se amesteca bine. Se acopera cratita si se gateste 5 minute.
In final, se adauga pastele si se amesteca bine. Se adauga patrunjelul si se amesteca. Se serveste mancarea imediat, presarata cu frunze de oregano si parmezan, daca doriti.
 
Cateva idei
• Folositi carnati de porc de cea mai buna calitate, sau de curcan, ori pui, in locul celor de Toulouse.
• Pentru un sos vegetarian, inlocuiti carnatii cu naut. Muiati peste noapte 100 g boabe de naut, dupa care fierbeti-le 45 de minute sau pana cand sunt fragede. (Ca alternativa, puteti folosi 1 cutie naut, circa 400 g, bine scursa.) Adaugati nautul la sos in ultimul moment, pentru a va asigura ca boabele isi vor pastra forma. Omiteti oregano. Adaugati 15 g de frunze de ruccola in loc de patrunjel si serviti mancarea imediat, inainte ca acestea sa apuce sa se moaie.
 
Avantaje
• Vinetele sunt legume ideala pentru a obtine cantitate si fibre, fara a adauga si calorii.
• Uleiul de masline este bogat in acizi grasi mononesaturati. Acestia ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.
Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza