Remedii pentru oboseala cronica

Nivelul cortizolului, hormonul responsabil de combaterea stresului, scade in perioadele aglomerate
 

<p>Un studiu recent arata ca, in cazul sindromului oboselii cronice, in organismul uman scade nivelul cortizolului, hormonul responsabil de combaterea stresului. In aceasta situatie, odihna nu mai este suficienta pentru a ne relaxa si uneori se impune consultarea unui specialist. Insa, atunci cand vorbim de forme usoare ale oboselii sunt suficiente si chiar recomandate remediile naturale pentru a ne recapata vitalitatea si buna dispozitie.

Oboseala cronica a devenit una dintre afectiunile secolului XXI. Ritmul sarcinilor zilnice la care suntem supusi este alert si, de cele mai multe ori, timpul alocat vietii personale este extrem de redus, ceea ce determina aparitia oboselii. Pentru a ameliora efectele unei vieti agitate este recomandata trecerea la un mod de viata mai putin stresant, cu un program de lucru rational, cu pauze si mai ales exercitii fizice regulate. De asemenea, este important sa apelam la remedii naturale, la indemana noastra, pentru a preveni oboseala, cum ar fi: un somn odihnitor, o alimentatie variata si echilibrata, exercitii fizice regulate, o cana de cafea solubila bauta dimineata sau in pauza de dupa masa.

Majoritatea persoanelor care se declara obosite si lipsite de energie nu se mai simt in stare sa sustina un efort fizic. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Georgia, Statele Unite ale Americii, insa exercitiile fizice moderate reduc efectele oboselii. Astfel, 3 sedinte pe saptamana a cate 25 de minute de mers pe bicicleta sunt suficiente pentru a scapa de oboseala si a reveni la un ritm de viata normal. Plimbarile in aer liber sau exercitiile de aerobic pentru incepatori pot, de asemenea, reduce oboseala cu pana la 65%. "O cana de cafea solubila 100% naturala poate fi un stimulent pentru corpul si mintea noastra, atunci cand acestea sunt foarte solicitate", spune Elena Casapu, specialist in nutritie. Persoanele care beau o cafea dupa masa se simt mult mai bine si se pot concentra mai usor asupra activitatilor pe care le au de indeplinit, adauga specialistul.</p>

Vote it up
278
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza