Recipe: Piept de rață cu piele, cu ciuperci de pădure și sos dulce de cireșe

 
  • piept de rață cu piele 500 g
  • iarbă de lamâie 30 g
  • ghimbir 30 g
  • usturoi 30 g
  • ceapă verde 100 g
  • ulei de susan 100 ml
  • ciuperci pleurotus 200 g
  • ciuperci porcini 200 g
  • soia 30 ml
  • ulei de măsline 10 ml
  • arpagic chinezesc 50 g
  • sare de mare 10 g
  • alge de mare uscate 50 g
  • cireșe proaspete sau în compot 300 g
  • gem de cireșe 200 g
  • ceapă de apă 100 g
  • vin roșu 500 ml
  • anason 1 g

Se încinge o tigaie bine, apoi se pune pieptul de rață cu pielea în jos până se topește jumătate din grăsime. Se întoarce și se rumenește și pe partea cealaltă. Se lasă să se răcească și apoi se marinează cu iarbă de lămâie, ghimbir, usturoi, ceapă verde și ulei de susan. Se lasă cel puțin o oră, apoi se scoate din marinată și se bagă la cuptor 20 de minute. Ciupercile se spală și apoi se usucă. Se încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi se trag ciupercile la tigaie, mai întâi porcini și apoi pleurotus. Se pun restul de ingrediente (soia, arpagic, sare de mare, alge) și se servesc imediat, alături de rață. Pentru sos se curăță ceapa de apă și se toacă mărunt, după care se călește fără să se rumenească. Se adaugă cireșele, gemul de cireșe, vinul roșu, anasonul și se lasă să scadă.

Se scoate rața din cuptor, se lasă 10 minute și apoi se taie felii generoase și se servește.

Vote it up
91
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza