Recipe: Mușchiuleț de vițel și piept de fazan în bacon

 
  • muschiuleț de vițel 900 g
  • piept de fazan 900 g
  • bacon 300 g
  • sare
  • piper negru
  • piper alb
  • unt 100 g
  • cimbru
  • vin roșu 200 ml
  • frișcă lichidă 100 ml
  • miere de albine 50 g
  • fructe de pădure 400 g

Mușchiulețul de vițel și pieptul de fazan se tranșează sub formă de baghete. Baconul se feliază subțire. Mușchiulețul de vițel se condimentează cu sare, piper negru și cimbru. Pieptul de fazan se condimentează cu piper alb și sare.

Se așază feliile de bacon una lângă alta în paralel, peste care se așază mușchiulețul de vițel și pieptul de fazan. Se rulează și se introduce la cuptor pentru 20 de minute la o temperatură de 140 de grade.

Se topește untul, se adaugă mierea de albine, fructele de pădure, vinul roșu și sosul care a rezultat de la cuptor, apoi se adaugă frișca lichidă și sare. Se lasă să fiarbă până ajunge la o consistență corespunzătoare.

Când preparatul este gata, se taie în două bucăți și se servește cu sos de fructe de pădure.

Acest gustos preparat se poate servi cu garnitură de piure de broccoli sau gutui la cuptor, sau tăieței de casă cu legume.

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza