Recipe: Mousse de mure

 

pentru blat:

  • ouă 4 bucăți
  • zahăr 4 linguri
  • făină 4 linguri
  • apă 4 linguri

pentru mousse:

  • mure congelate 225 g
  • lichior de mure 4 linguri
  • gelatină (4 g) înmuiată în apă călduță (6 linguri)
  • zahăr pudră 45 g
  • frișcă 475 g

pentru glazură:

  • mure decongelate (250 g)
  • gelatină 1 plic

Pentru blat se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă cu zahăr până se obține o cremă, iar albușurile se bat spumă. Se amestecă gălbenușurile cu albușurile și se înglobează în făină. Întindem compoziția pe o hârtie de pergament, o introducem în cuptorul preîncălzit și o lăsăm timp de 10-15 minute la 180 grade. După coacere, lăsăm foaia de blat la temperatura camerei.

Murele decongelate se mixează și se dau prin strecurătoare. Gelatina se înmoaie în apă, după care se dizolvă la foc mic.

Frișca se bate tare, se adaugă zahărul și lichiorul și se mai bate puțin. Se adaugă apoi murele și gelatina și se mixează.

Pentru glazură:
într-o crăticioară se pun murele strecurate de sâmburi și gelatina și se lasă câteva minute pentru ca gelatina să se umfle. Apoi se pune la foc mic până ce gelatina este dizolvată.

Într-o formă de tort se așază blatul peste care se uniformizează moussul de mure. Se dă la rece. Se scoate și se toarnă glazura, după care se dă din nou la rece pentru 2-3 ore.

Vote it up
32
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza