Recipe: Legume cu mere

 

INGREDIENTE:
3 linguri ulei de măsline, 6 căței usturoi tăiați felii, 3 căni cubulețe dovleac, 285 g verze Bruxelles tăiate în două, 225 g ciuperci shiitake fără cozi, tăiate felii subțiri, 2 mere roșii mari (cu coajă) tăiate cubulețe, 1/4 cană roșii uscate scurse și tăiate felii, 1 linguriță rozmarin uscat, sare, 1/4 cană parmezan ras.

PREPARARE:
Încălziți cuptorul în prealabil. Într-o tavă amestecați uleiul și usturoiul și dați-le 3 minute în cuptor. Adăugați dovleacul, verzele de Bruxelles, ciupercile, merele, roșiile uscate, sarea și rozmarinul. Coaceți-le 35 de minute sau până se frăgezesc, amestecând la fiecare 10 minute. Presărați parmezanul și coaceți încă 5 minute. (Rețetă pentru 4 porții.)

Din volumul „Alimente contra boli“, Editura Reader’s Digest, 2008

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza