Recipe: Friptură din carne tocată ca la mama

 
  • carne de porc 500 g
  • pâine uscată 100 g
  • bulion de carne 100 ml
  • ouă 2 bucăți
  • morcovi 50 g, praz 50 g, țelină 50 g
  • ceapă mică 1 bucată, usturoi 2 bucăți
  • sare, piper, cimbru

Se taie carnea în cuburi, iar pâinea se sfărâmă și se introduce în bulionul de carne pentru a se înmuia. Legumele, ceapa și usturoiul se curăță și se taie în cuburi. Se dă totul prin mașina de tocat și se amestecă bine. Se adaugă ouăle și condimentele (după gust) și se amestecă bine. Se unge o formă (de prăjitură sau de pâine) cu grăsime și se pudrează cu făină. Se introduce pasta de carne în formă, apoi se dă cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă să se coacă circa 60 de minute.

Recomandare: Această friptură poate fi servită și rece. Se poate consuma cu o salată sau sub formă de sendviș.

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza