Rariti antibioticele! Medicii au descoperit ca infectiile au capatat rezistenta

Medicii atentioneaza ca administrarea de antibiotice trebuie redusa
 

<p>Medicii atentioneaza ca administrarea de antibiotice trebuie redusa, pentru ca aproape jumatate din germenii analizati din probele de sange ale bolnavilor nu mai raspund la tratamentul obisnuit, potrivit unui studiu european citat de Mediafax.

Cercetarea, realizata de Centrul European pentru Studiul si Controlul Bolilor impreuna cu Agentia Europeana a Medicamentului, arata ca, in Romania, cea mai mare rezistenta la antibiotice o are bacteria Klebsiella pneumoniae - microbul care provoaca infectii urinare, pneumonie. "Trebuie sa reducem consumul de antibiotic, companiile farmaceutice trebuie sa gaseasca noi formule mai rezistente", subliniaza medicul Ioan Stelian Bocsan, participant la realizarea raportului. Potrivit dr., la noi 50% din infectiile pielii, faringitele, bronsitele si toxiinfectiile alimentare provocate de stafilococul auriu nu mai trec cu banala meticilina. "Asa ca multi doctori au fost nevoiti sa incerce noi clase de medicamente, iar tratamentele pacientilor sa fie des schimbate", a spus medicul.Cazuri de rezistenta a stafilococului auriu sunt si in Franta, Marea Britanie, Italia, Grecia, Spania, Portugalia, fiind vorba de meningite, toxiinfectii alimentare, faringite, bronsite, pneumonii. Consilierul Ministrului Sanatatii, conf. univ. dr. Alexandru Rafila, considera ca principalele cauze pentru cresterea rezistentei microbilor o reprezinta administrarea antibioticelor pentru orice boala fara antibiograma, automedicatia si introducerea antibioticelor in hrana animalelor.

O alta situatie alarmanta se inregistreaza si in privinta rezistentei tulpinilor de Escherichia coli, care provoaca infectii digestive, intestinale, biliare. Streptococcus pneumoniae a devenit rezistenta la penicilina, provocand meningita, sinuzita, otita, septicemie. 400.000 de europeni au anual infectii cauzate de bacterii rezistente la medicamente, iar 25.000 de oameni mor anual in UE din pricina acestor boli.</p>

Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza