Puisori umpluti cu legume si fructe picante

Acest fel de mancare indian se pregateste cu puisori marinati umpluti cu legume picante si fructe uscate.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 1 ora, plus marinare peste noapte
La foc: 55 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 302
Glucide 20 g
Proteine 28 g
Grasimi 14 g (grasimi saturate
6 g)

Ingrediente
2 puisori, curatati, de aproximativ 400 g fiecare
1 lingura unt, fara adaos de sare
Pentru marinata:
1 1/2 linguri praf de curry
2 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir ras
75 g iaurt
Sare si piper negru
2 lingurite mac alb, seminte
2 lingurite susan, seminte
Pentru umplutura:
1 lingura unt, fara sare
1 ardei iute verde, fara seminte, tocat
1 lingurita piure de ghimbir sau ghimbir ras
50 g ceapa, tocata marunt
25 g fulgi de orez sau pesmet proaspat
50 g caise uscate, tocate
25 g stafide
50 g porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate
1 lingura coriandru proaspat, tocat
1 lingura branza proaspata
50 g ciuperci, taiate marunt
Ornare: cateva crengute de coriandru proaspat

Preparare
1. Se indeparteaza toata pielea de pe puisori, apucandu-i cu o carpa ca sa nu alunece din mana.
2. Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se sareaza dupa gust. Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.
3. Se pun puisorii in castron si se freaca bine cu marinata atat pe dinafara cat si in interior. Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.
4. A doua zi, se readuc puii la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade
5. Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantita­tea de unt la flacara potrivita. Se rumenesc in unt urmatoarele: ardeiul iute, ghimbirul si ceapa, timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.
6. Se clatesc fulgii de orez, daca se folosesc, cu apa rece pentru a-i inmuia. La ceapa rumenita se inglobeaza fulgii sau pesmetul, stafidele, caisele si boabele de porumb. Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza proaspata, ciupercile, sare si piper dupa gust. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
7. Se umplu puii cu amestecul de mai sus. Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.
8    Intr-o cratita mare, cat sa incapa cei doi pui, se to­peste la foc potrivit restul de unt. Se adauga puii si se prajesc pana devin rumeni. Se acopera cratita cu un capac sau folie, astfel incat sa nu atinga puii. Se pun la cuptor si se coc 20 de minute.
9    Se ia capacul sau folia de pe cratita si se toarna
in sos, nu peste pui, 100 ml apa cal­du­ta. Se coc inca 20 de minute, stropind puii frecvent cu lichidul din cratita.
 10    Se pun puii pe un fund de lemn si se taie pe lung. Se pune cate o jumatate de pui pe fiecare farfurie stropindu-se cu sos din cratita (lichidul va fi absorbit de pui, in cazul in care acestia sunt fierbinti). Se orneaza cu frunze de coriandru si se servesc.</p>

Vote it up
210
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza