Puisori prajiti cu lamaie si boia

Acesti puisori sunt umpluti cu lamaie si condimentati cu boia. Se pot servi atat fierbinti cat si reci, impreuna cu o salata.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 5 minute
La foc: 45-50 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 285
Glucide 1 g
Proteine 47 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente
4 puisori curatati, de aproximativ
400 g fiecare
2 lamai, taiate in jumatati
1 catel de usturoi, zdrobit
2 linguri ulei de masline
2 lingurite boia
Sare si piper negru

Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Se aranjeaza puisorii cu pieptul in sus, intr-o tava. Se stoarce o jumatate de lamaie peste un puisor, apoi se freaca bine cu jumatatea de lamaie. Apoi, se introduce lamaia stoarsa in cavitatea pieptului. Se repeta operatia cu restul de puisori si jumatati de lamai.
2. Se freaca fiecare pasare cu un pic de usturoi, apoi se unge cu ulei de masline si se presara boia, sare si piper dupa gust.
3. Se rumenesc puisorii la cuptor, pe nivelul din centru, timp de 15 minute. Se intorc si pe cealata parte si se mai lasa 15 minute. In final se intorc iar
cu pieptul in sus si se stropesc cu zeama din tava. Puisorii se mai lasa  15-20 de minute la cuptor, pana cand lichidul scurs din ei, atunci cand sunt intepati cu un cutit in portiunea cea mai groasa, este limpede.
4. Se scot puisorii din cuptor, se indeparteaza lamaile si se lasa sa stea la cald 5 minute.
5. Intre timp, se indeparteaza orice urma de grasime din zeama din tava, apoi se transfera sosul de la friptura intr-o cana, pentru a se servi separat. Se orneaza puisorii cu frunze de dafin si cimbru si se servesc.

Se servesc fierbinti cu o combinatie de legume sau reci cu paine crocanta, salata, castraveti, ceapa verde si menta proaspata, tocata.</p>

Vote it up
227
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza