Pui marocan inabusit

In aceasta mancare, pieptul de pui se prepara cu un amestec de ingrediente tipic nord-africane: naut, lamaie, frunze de coriandru si caise.
 





Ingrediente:
1/2 cana caise uscate, 1 cana apa fiarta, 1 lingura ulei de masline, 4 jumatati
de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare), 1 ceapa mare,
taiata marunt, 6 catei de usturoi tocati, 2 cozi de telina taiate felii
subtiri, 1 cana naut din conserva, scurs si clatit, 1 conserva (400 g) de sos
de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar), 2 lingurite coaja rasa de
lamaie, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 1 1/2 lingurita coriandru macinat,
1/2 lingurita piper, 1/2 cana frunze de coriandru tocate


.


Preparare:
Intr-un castronel, se pun caisele in apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la
temperatura camerei. Se strecoara caisele, punand deoparte lichidul, apoi se
taie caisele cubulete. Intre timp, intr-o tigaie mare, se incalzeste uleiul la
foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pana
se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie. In tigaie se pun ceapa si
usturoiul si se prajesc, amestecand des, 7 minute sau pana cand ceapa este
frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute. Se adauga caisele, lichidul
pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamaie, sucul de lamaie, coriandrul si
piperul. Se pun la fiert. Cand fierb se face focul mic; se acopera si se fierb
15 minute sau pana cand puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se
servesc.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 367 calorii; 7 g total grasimi (16 la suta
saturate); 45 g proteine; 32 g carbohidrati; 7,2 g fibre; 99 mg colesterol; 232
mg sodiu.

Vote it up
230
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza