Pui la gratar cu salsa de mango

Din volumul "Cum gatim fara grasimi"

 

 Timp

Preparare: 10 minute,

plus 1 ora pentru racire

la foc: 8 minute

Ingrediente

4 portii

4 piepti de pui, dezosati, fara piele,

de aproximativ 125 g fiecare

Putin ulei vegetal pentru uns

Pentru salsa:

2 fructe mari de mango, suculente

Sucul de la 1 lamaie verde

1 ardei iute verde, fara seminte, tocat fin

2 linguri coriandru proaspat, tocat fin

1/2 lingura ghimbir ras

Sare si piper negru

Ornare: frunze de coriandru proaspat si fire de chives

Preparare

 

1 Mai intai se prepara salsa, ca sa aiba timp sa se raceasca. Se descojesc fructele de mango deasupra unui castron pentru a nu se pierde sucul. Se taie pulpa fructelor in cubulete de 5 mm. Se pun in castronul cu sucul de mango impreuna cu sucul de lamaie verde.

2 Se adauga ardeiul iute, impreuna cu cori­andrul si ghimbirul. Se presara sare si piper dupa gust. Se acopera castronul si se lasa salsa sa se ra­ceas­ca, minimum 1 ora, pentru ca aromele sa se dezvolte.

3 Cand totul este gata, se pun piep­tii de pui, unul cate unul, intre doua folii si se aplatizeaza usor cu un facalet sau cu un ciocan de lemn.

4 Se pune la incalzit, la foc puternic, o tigaie pentru gratar sau care nu lipeste. Se ung pieptii de pui pe ambele parti cu putin ulei. Se pun pe gratar si se prajesc 4 minute pe fiecare parte. Atunci cand sunt intepati cu un cutit, lichidul scurs din piepti trebuie sa fie limpede. Se servesc fierbinti cu salsa de mango rece.

 

Sugestie pentru servit: salata verde de diverse tipuri sau Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza