Timp
Preparare: 10 minute,
plus 1 ora pentru racire
la foc: 8 minute
Ingrediente
4 portii
4 piepti de pui, dezosati, fara piele,
de aproximativ 125 g fiecare
Putin ulei vegetal pentru uns
Pentru salsa:
2 fructe mari de mango, suculente
Sucul de la 1 lamaie verde
1 ardei iute verde, fara seminte, tocat fin
2 linguri coriandru proaspat, tocat fin
1/2 lingura ghimbir ras
Sare si piper negru
Ornare: frunze de coriandru proaspat si fire de chives
Preparare
1 Mai intai se prepara salsa, ca sa aiba timp sa se raceasca. Se descojesc fructele de mango deasupra unui castron pentru a nu se pierde sucul. Se taie pulpa fructelor in cubulete de 5 mm. Se pun in castronul cu sucul de mango impreuna cu sucul de lamaie verde.
2 Se adauga ardeiul iute, impreuna cu coriandrul si ghimbirul. Se presara sare si piper dupa gust. Se acopera castronul si se lasa salsa sa se raceasca, minimum 1 ora, pentru ca aromele sa se dezvolte.
3 Cand totul este gata, se pun pieptii de pui, unul cate unul, intre doua folii si se aplatizeaza usor cu un facalet sau cu un ciocan de lemn.
4 Se pune la incalzit, la foc puternic, o tigaie pentru gratar sau care nu lipeste. Se ung pieptii de pui pe ambele parti cu putin ulei. Se pun pe gratar si se prajesc 4 minute pe fiecare parte. Atunci cand sunt intepati cu un cutit, lichidul scurs din piepti trebuie sa fie limpede. Se servesc fierbinti cu salsa de mango rece.
Sugestie pentru servit: salata verde de diverse tipuri sau Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate