Pui fiert cu legume de primavara

Profita la maximum de legumele de sezon in acest fel de mancare pe cat de nutritiv, pe atat de dietetic si de usor de preparat.

 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 25 de minute
4 portii

O portie contine:
Calorii 227
Glucide 6 g
Proteine 37 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente
4 piepti de pui, dezosati, curatati de piele, de aproximativ 125 g fiecare
900 ml bulion de pui
3 linguri sherry sec sau vin alb sec
1 bouquet garni
650 g legume diverse, cum ar fi sparanghel, stiuleti de porumb tineri, broccoli, morcovi, conopida, praz si varza creata
Pentru ornare: patrunjel proaspat tocat

Preparare
1. Intr-o cratita mare sau o tigaie adanca se pun pieptii de pui, bulionul sau vinul si bouquet garni. Se lasa sa dea intr-un clocot la foc puternic, apoi se reduce focul, se acopera si se lasa puiul sa fiarba incet 20 de minute. Se indeparteaza, daca este nevoie, spuma formata.
2. Intre timp, se taie legumele in bucati de marimea unei inghitituri.
3. Dupa ce puiul a fiert 20 de minute, se adauga legumele, se acopera si se continua fierberea 5 minute sau pana cand acestea au devenit moi ori pana cand lichidul, care se scurge din pui, atunci cand este intepat, este limpede.
4. Se scoate bouquet-ul garni. Se scot cu o spumiera legumele si pieptii de pui. Se asaza in castroane, pieptii punanduse deasupra. Pieptii se pot lasa intregi sau se pot taia felii, dupa cum se doreste. Se presara patrunjel si se servesc.</p>

Vote it up
443
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza