Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

Vinul rosu, care contine substanta fitochimica resveratrol, da profunzime acestei mancari, precum si beneficii pentru sanatate.
 



Ingrediente:
1 cana prune uscate, fara samburi, 2/3 cana vin rosu sec, 1/3 cana vin de
Porto, 2 lingurite ulei de masline, 450 g pulpe de pui fara piele, fara os,
taiate in bucati de 5 cm, 2 linguri faina, 8 cepe verzi taiate in bucati de 5
cm, 2 lingurite coaja de portocala taiata fasii subtiri, 1/4 cana suc de
portocale, 2 lingurite otet balsamic, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper,
3 linguri patrunjel tocat.


Preparare:
Intr-un castron, se amesteca prunele uscate, vinul si vinul de
Porto; se lasa sa stea 30 de minute la temperatura
camerei. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se da
puiul prin faina, scuturand faina in exces. Se pune puiul in tigaie si se
caleste 3 minute sau pana cand se rumeneste. Se adauga ceapa si se caleste 1
minut sau pana se moaie. Se adauga prunele si lichidul in care au stat, coaja
de portocala, sucul de portocala, otetul, sarea si piperul; se pun la fiert.
Cand fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 20 de minute sau pana cand
puiul si prunele sunt facute. Se adauga patrunjelul.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 298 calorii; 7 g total grasimi (21 la suta
saturate); 25 g proteine; 36 g carbohidrati; 3,9 g fibre; 94 mg colesterol; 399
mg sodiu.

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza