Pui cu ananas si chipolte

Ardeii chipolte se pot inlocui cu 1-1 1/2 lingurite de pudra de chilli cu iuteala medie.
 

Sucul de
ananas, pasta de rosii, ghimbirul proaspat si ardeii chipolte iuti si afumati
in sos adobo (un sos condimentat din otet si ardei iute) dau sosului o aroma
echilibrata de condimente, dulce si savuroasa. Daca nu puteti gasi ardei
chipolte, inlocuiti-i cu 1-1 1/2 lingurite de pudra de chilli cu iuteala medie.


Ingrediente:
1 lingura, plus 2 lingurite ulei de masline, 4 jumatati de piept de pui fara
piele, fara oase (circa 140 g fiecare), 2 linguri faina, 1 ceapa rosie de
marime medie, taiata in jumatate si apoi taiata felii cu grosimea de 1 cm, 3
catei de usturoi, tocati, 1 ardei gras rosu, taiat in cuburi de 1 cm, 1/4 cana
ghimbir proaspat macinat, 2 1/2 cani suc de ananas, 1/4 cana pasta de rosii, 2
ardei chipolte in sos adobo tocati (4 lingurite), 3/4 lingurita sare.


Preparare:
Intr-o tigaie mare, de teflon, se incalzeste 1 lingura de ulei la foc potrivit.
Se da puiul prin faina, scuturand faina in exces. Se pune puiul in tigaie si se
prajeste 2 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste. Se scoate pe o
farfurie. In tigaie, se adauga restul de 2 lingurite de ulei impreuna cu ceapa
si usturoiul si se prajesc, amestecand des, 5 minute, sau pana cand ceapa este
frageda. Se adauga ardeiul gras si ghimbirul si se prajesc 3 minute. Se pune
sucul de portocale, pasta de rosii, ardeii chipolte si sarea; se pun la fiert.
Se fierb 5 minute. Se pune puiul inapoi in tigaie. Se face focul mic si se mai
tine 10 minute sau pana cand puiul e gata.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 350 calorii; 7,9 g total grasimi (16% saturate);
36 g proteine; 34 g carbohidrati; 2,1 g fibre; 82 mg colesterol; 709 mg sodiu.

Vote it up
147
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza