Puding in sos caramel

Curmalele asigura acestui desert gustul delicios de caramel. Este o prajitura de inspiratie englezeasca, cu un continut redus de grasimi.

 

<p>Timp preparare: 10 minute
La foc: 45-50 de minute
Se obtin 6 portii

O portie contine:
Calorii 343
Glucide 65 g
Proteine 6 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

175 g curmale fara samburi
1 lingurita bicarbonat de sodiu
175 g faina pentru prajituri
175 g zahar brun
50 g produs tartinabil cu 70% grasime, plus un pic pentru uns
2 albusuri
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru sos:
1 lingura zahar brun
1 lingura sirop auriu
3 linguri crema de branza degresata

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge usor o tava de 19 cm si se tapeteaza cu hartie.
2. Se taie curmalele in bucati mari. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml de apa si se dau in clocot, apoi se micsoreaza focul si se fierb 5 minute, sau pana cand lichidul a fost complet absorbit. Se incorporeaza bicarbonatul de sodiu.
3. Se pun faina, zaharul, produsul tartinabil, albusu­rile si vanilia intr-un castron si se bat pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa. Se adauga curmalele, apoi se toarna compozitia in tava si se netezeste. Se coace 35-40 de minute, pana cand aluatul a crescut si s-a intarit.
4. Pentru sos se pun zaharul, siropul si crema de branza intr-o cratita si se incalzesc pana cand se topesc. Se taie pudingul in patrate si se serveste cu sos.</p>

Vote it up
292
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza