Puding de vara

Acest delicios desert de fructe imbina armonios aromele verii. Intr-o versiune similara, se pot inlocui coacazele cu mure.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 30 de minute, plus 8 ore sau peste noapte pentru racire
La foc: 7 minute
Se obtin 4-6 portii

Ingrediente
250 g coacaze negre
250 g coacaze rosii
250 g capsuni, taiate in jumatati daca sunt mari
125 g zahar pudra
4 linguri de kirsch sau Cointreau
250 g zmeura
1 paine mica alba, taiata pe lung in felii foarte subtiri
Ornare: zmeura si coacaze rosii

Preparare
1. Se curata coacazele de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se pun intr-o cratita mare care nu este de aluminiu, impreuna cu capsunile, zaharul si lichiorul.
2. Se acopera cratita si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat, iar fructele lasa suficienta zeama. Se adauga zmeura, se acopera si se continua fierberea la foc mic alte 2 minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3. Se curata painea de coaja si, folosind ca etalon o forma de budinca de 850 ml, se potriveste o felie dupa dimensiunea bazei vasului si alta dupa dimensiunea gurii vasului. Se taie feliile ramase in bucati. Se pune pe fundul formei felia de paine mai mica, apoi se aranjeaza cu grija bucatile pe margini, astfel incat sa se uneasca perfect intre ele si sa depaseasca buza de sus.
4. Se pun in forma fructele si o parte din suc, avand grija ca feliile de paine sa nu se deplaseze. Se pun deoparte fructele ramase. Se impaturesc bucatile de paine de deasupra fructelor si se completeaza cu capacul de paine pregatit.
5. Se pune forma pe un vas, se acopera cu o farfurie sau cu un platou de marimea formei. Se pune o greutate deasupra si se lasa la rece pentru cel putin 8 ore. Se acopera si se dau la rece restul de fructe si suc.
6. Inainte de a se servi, se trece un cutit cu varful rotund intre paine si forma. Se intoarce castronul pe o farfurie, agitandu-l putin pentru ca budinca sa alunece mai usor. Se toarna restul de suc. Se serveste ornat cu zmeura si coacaze.</p>

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza